19.9 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomePurmerendStephanie start initiatief voor PostNL-bezorger uit Weidevenne - de tikkies stromen binnen

Stephanie start initiatief voor PostNL-bezorger uit Weidevenne – de tikkies stromen binnen

Purmerend – Tijdens haar zwangerschap liet Stephanie uit Purmerend veel zware pakketten bezorgen. De aardige en vooral behulpzame pakketbezorger Marouane is een bekende in de wijk in Weidevenne. Hij wordt enorm gewaardeerd door buurtbewoners. Voor Stephanie reden genoeg om hem tijdens de drukte rondom de feestdagen in het zonnetje te zetten.

Stephanie startte in de plaatselijke Facebookgroep een oproep met een ‘Tikkie’ voor een inzameling, zodat ze namens de buurt een kleinigheidje voor hem kon kopen. Inmiddels is het bedrag waarop zij had gehoopt verveelvoudigd en heeft ze een vijfde Tikkie moeten openen omdat het maximaal aantal giften is overschreden. “Al meer dan 100 mensen uit de wijk hebben een bedrag overgemaakt”, zegt de Purmerendse aan de telefoon. 

2 miljoen pakketten

PostNL-woordvoerder Ivar Noordenbos vindt het leuk om te horen dat er dergelijk initiatief is gestart voor een gewaardeerde collega. “Van Black Friday tot en met de feestdagen is de drukste periode bij ons.” Normaliter is PostNL berekend op het bezorgen van 1,1 miljoen pakketten en 8 miljoen brieven per dag.

Tijdens de feestdagen worden dat ineens 2 miljoen pakketten en 11 miljoen brieven. Die stijging wordt deels opgevangen door bijvoorbeeld kantoorpersoneel in te zetten als bezorger, maar bezorgers hebben het in deze periode ook extra druk. Het sorteercentrum wordt versterkt met uitzendkrachten. 

“Ik hoop dat het andere inspireert om in deze tijd wat meer naar elkaar om te kijken”

Stepanie

Stephanie laat de actie nog een week doorgaan en laat dan voor het behaalde bedrag een cadeau door de geliefde postbezorger bezorgen om deze dan direct aan de deur aan hem te overhandigen namens de buurt. “Ik hoop dat het andere inspireert om in deze tijd wat meer naar elkaar om te kijken.” Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
19.9 ° C
20.7 °
18.9 °
75 %
1.8kmh
83 %
di
21 °
wo
21 °
do
22 °
vr
22 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.