14.5 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomePurmerendWerkzaamheden gevaarlijk fietspad Hoornsebrug uitgesteld

Werkzaamheden gevaarlijk fietspad Hoornsebrug uitgesteld

Purmerend – De werkzaamheden aan de oostelijke kant van het fietspad van de Hoornseburg zijn uitgesteld. Het was de bedoeling om het fietspad tussen kerst en oud- en nieuw aan te pakken, maar door leveringsproblemen van een montageproduct is dit verschoven naar eind februari.

“Het fietspad aan de oostkant is smal en de afbakening met het autoverkeer en het voetpad is erg gevaarlijk uitgevoerd. De opstaande randen zijn te hoog en niet afgeschuind. De kans bestaat dat fietsers er tegenaan komen en vallen”, schreef voorzitter Rikveld van de Fietsersbond afdeling Waterland eerder aan het college van B&W. Hij pleitte voor een spoedige aanpassing en als dat niet mogelijk was om het fietspad direct af te sluiten.

In overleg met de Fietsersbond en politie is er uiteindelijk voor gekozen om een fietsvriendelijke afscheiding aan beide zijden van het fietspad aan te brengen, schreef de gemeente Purmerend eerder. “De gekozen afscheiding heeft een afgeschuinde rand en een beperkte hoogte waardoor de trapper van een fiets kan ronddraaien zonder de afscheiding te raken. De aanpassing wordt over de volledige lengte toegepast, daar waar de bestaande afscheiding te hoog is.”

De werkzaamheden gaan nu plaatsvinden in de voorjaarsvakantie (27 februari t/m 3 maart) van 2023. Er is gekozen voor deze periode om te zorgen dat schoolgaande leerlingen hier zo min mogelijk hinder van ondervinden.

Kosten: €35.332,75 exclusief de BTW 

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
76 %
1.8kmh
16 %
do
21 °
vr
21 °
za
21 °
zo
22 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.