4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendZakcentje verdienen: vijftig cent voor elke ingeleverde kerstboom

Zakcentje verdienen: vijftig cent voor elke ingeleverde kerstboom

Purmerend – Op woensdag vier januari kunnen kinderen (en anderen) uit Purmerend op acht plekken weer kerstbomen inleveren. Ze krijgen hiervoor een tegoedbon met het aantal ingeleverde bomen. De tegoedbonnen kunnen dan op vrijdag zes januari bij het wijkkantoor in de Gors of op de gemeentewerf in Middenbeemster omgewisseld worden voor vijftig cent per tegoedbon.

Michel (16) uit de Gors heeft er zin in en heeft al wat kerstbomen bij familie en kennissen geclaimd. “Ik hoop met een paar uur werk ongeveer vijfentwintig euro op te halen, dus ongeveer 50 kerstbomen. Er is zelfs een buurman die tien cent wilde hebben voor zijn boom. Dat heb ik toegezegd. Heb ik toch nog veertig cent winst.”

Michel heeft ondernemersbloed en begrijpt niet echt waarom er nog steeds vijftig cent per boom wordt gegeven. “Dit was een paar jaar geleden ook al vijftig cent, maar ondertussen met de inflatie moet de gemeente dit volgend jaar toch maar gaan corrigeren. Ik denk dat het naar de vijfenzeventig cent per boom moet. Ik zal de gemeente een email gaan sturen hierover.”

De inzamelplekken zijn:

  • Middenbeemster – gemeentehuis (Rijn Middelburgstraat 1)
  • Zuidoostbeemster – parkeerplaats achter Boss restaurant
  • Purmer Noord – parkeerterrein Gildeplein
  • Purmer Zuid – Koggenland 90
  • Gors – wijkkantoor Gors (Dotterbloem 100)
  • Weidevenne – FC Purmerend (Savannestraat 51)
  • Overwhere – V.P.V. Purmersteijn (Van IJsendijkstraat 140)
  • Wheermolen – parkeerplaats Makado naast het tankstation

Op woensdag vier januari is de gemeente op de inleverplekken aanwezig tussen 10.00 en 15.00 uur. Vanwege de veiligheid van de medewerkers ontvangt je een tegoedbon van vijftig cent per kerstboom. Vrijdag zes januari kunt u deze dan tussen 10.00 en 15.00 uur inwisselen op het wijkkantoor in de Gors (Dotterbloem 100) of de gemeentewerf in Middenbeemster (Insulindeweg 2).Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.