18.9 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomePurmerendWie herkent de man die een explosief afsteekt bij bedrijfspand Nieuwstraat, Purmerend...

Wie herkent de man die een explosief afsteekt bij bedrijfspand Nieuwstraat, Purmerend (video)

Purmerend – In de nacht van maandag op dinsdag 27 september 2022 heeft een jongeman brand gesticht bij een bedrijfspand aan de Nieuwstraat. De gevel raakte beschadigd, de brand werd door omwonenden geblust. Er zijn beelden beschikbaar van de verdachte. De politie roept de hulp in van het publiek om hem te identificeren.

De man komt aanrijden op een blauwe scooter met beenkleed, waarop een blauwe kentekenplaat is bevestigd. Hij verkent eerst de omgeving, met de scooter en daarna ook lopend. Op de beelden is te zien dat hij rookt. Vervolgens plaatst hij een stuk vuurwerk met daaraan bevestigt een fles met een brandbare vloeistof voor de gevel, en steekt dat aan. De ontploffing die wordt teweeggebracht is op afstand te zien. Daarna rijdt de verdachte weg via dezelfde weg als hij aankwam, via het Tramplein. 


Er is door de ontploffing een gevaarlijke situatie ontstaan: Het getroffen pand bevond zich tussen andere panden in, in de oude binnenstad van Purmerend. Wanneer brand ontstaat in een oude binnenstad, kan brand zich door de dichte bebouwing, de bouwwijze, mindere bereikbaarheid voor de brandweer en vaak slechte compartimentering snel uitbreiden naar naastgelegen panden. 

Wie herkent de man aan de hand van het signalement, al dan niet in combinatie met de gebruikte scooter?


De man heeft een licht getint uiterlijk, kort zwart haar en ook zwarte volle wenkbrauwen. Hij was gekleed in een donkere hoodie met een lichte afbeelding op de borst, een donker kort jack, een lichtkleurige broek, zwarte sokken en witte sportschoenen.


Herkent u de dader mogelijk op basis van het signalement of beschikt u over camerabeelden zoals van deurbellen en andere camera’s? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of gebruik het tipformulier. Zaaknummer: PL1100-2022200607.

Liever anoniem een melding doen? Neem dan contact op via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Is het pand niet uitgerust met goede beveiligingscamera’s?
    De etterbak is door de pixelkwantiteit amper te onderscheiden.
    Beetje laat trouwens; het gebeurde immers in september 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.9 ° C
20 °
17.8 °
67 %
0.9kmh
60 %
wo
21 °
do
20 °
vr
22 °
za
21 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.