3.5 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendLet op! Via babyfoon kijken 'gluurders' zo Purmerendse kinderkamer in

Let op! Via babyfoon kijken ‘gluurders’ zo Purmerendse kinderkamer in

Velen ouders hebben een babyfoon en het blijkt dat deze camera’s heel makkelijk te hacken zijn. Zo is een wijkagent onlangs in Purmerend op huisbezoek geweest in een woning waar je via een website rechtstreeks live de kinderkamer in kon kijken. De ouders maakten gebruik van een wifi/ip camera.

De politie waarschuwt, via social media, camera gebruikers op gebruik van babyfoons en camera’s in en rondom het huis. “Het is vaak super handig, maar ook onveilig. Zorg ervoor dat je producten up-to-date zijn. Gebruik niet al te oude apparatuur en als het kan: werk zonder gebruik te maken van wifi/ip. Dan weet je zeker dat niemand mee kijkt.”

Daarnaast is het handig om altijd het standaard wachtwoord van de camera te wijzigen. Deze zijn mogelijk al bekend. Gebruik je de camera niet, zet hem dan uit. Dit voorkomt de tijd die men kan besteden aan het binnendringen van je systeem. Laat je camerasysteem professioneel aansluiten op je netwerk. Of gebruik een camera (in geval van een babyfoon) die werkt op een ander signaal.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Via een website die voor iedereen toegankelijk is, kun je de beelden van (Nederlandse)beveiligingscamera’s bekijken. Het gaat om zogenaamde IP-camera’s die verbonden zijn met internet. Dat betekent dat je soms letterlijk in de huiskamer of babyslaapkamer van de buren kunt gluren.

    Radar liet dit al in september 2015 zien en gaf ruim 7 jaar geleden al tips over hoe je kunt voorkomen dat jouw (baby)kamer wereldwijd live te bekijken was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
3.5 ° C
5 °
2.2 °
82 %
3.6kmh
5 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.