27.4 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendTreinreizigers uit Purmerend zonder overstap direct naar Amsterdam CS tijdens spits

Treinreizigers uit Purmerend zonder overstap direct naar Amsterdam CS tijdens spits

Goed nieuws voor treinreizigers uit Purmerend. Vanaf maandag zal de extra Intercity die in de spits rijdt op het traject Enkhuizen – Amsterdam Centraal voortaan een stop maken op station Purmerend. Dit betekent dat reizigers uit Purmerend van maandag tot en met donderdag in de spits zonder overstap van en naar Amsterdam Centraal kunnen reizen. 

De reistijd naar Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk wordt verkort met circa 7-11 minuten. In de ochtendspits betreft het twee treinen en in de avondspits één. 

Sneller rijden

De extra stop kan nu gerealiseerd worden omdat ProRail drie niet actief beveiligde overwegen op het traject heeft gesloten, waardoor treinen sneller kunnen rijden. Er wordt nog gekeken of het mogelijk is om ze definitief te sluiten.

Dienstregeling tijdens de spits

  • Van maandag tot en met donderdag in de ochtend rijdt er om 07.34 uur en 08.04 uur vanaf Purmerend een rechtstreekse Intercity naar Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal. De reistijd bedraagt 14 in plaats van 20 minuten naar Amsterdam Sloterdijk en 20 in plaats van 27 minuten naar Amsterdam Centraal.
  • In de middag rijdt er een rechtstreekse Intercity van Amsterdam Centraal naar Purmerend. Deze vertrekt om 17.36 uur. De reistijd van Amsterdam Centraal naar Purmerend bedraagt 21 in plaats van 32 minuten. Deze trein stopt ook op Amsterdam Sloterdijk.

Naast de extra stop van de Intercity blijft de reguliere dienstregeling van Purmerend met de sprinter Hoorn – Schiphol – Den Haag in beide richtingen bestaan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Tjonge, tjonge wat een ‘vooruitgang’: 4 x p.w. om 07.34 en 08.04 uur van Purmerend naar Amsterdam, 17.36 uur van Amsterdam naar Purmerend.
    Vroegûh reed er 2 keer per uur rechtstreeks naar Amsterdam cs (en Enkhuizen) op doordeweekse dagen…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,559VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
27.4 ° C
28.3 °
26.1 °
63 %
0.9kmh
62 %
vr
27 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.