19.3 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeEdamHet mysterieuze fietspad bij Kwadijk, van wie is het? (video)

Het mysterieuze fietspad bij Kwadijk, van wie is het? (video)

Kwadijk – Het is al een tijdje een raadsel van wie het fietspad is die loopt vanaf het P&R terrein aan de N244 naar de Miedijk in Kwadijk. Vanuit hier kun je richting Kwadijk maar ook naar de Koogsingel in Purmerend Overwhere. De Dorpsraad Kwadijk heeft bij de gemeenten Edam-Volendam en Purmerend geen antwoord kunnen krijgen op de vraag tot wiens verantwoordelijkheid dit fietspad hoort.

Is het fietspad nu van Edam-Volendam, Purmerend of is het fietspad van de provincie Noord-Holland. Tijd voor Statenlid Grethe van Geffen (Namens Noord-Hollanders.) om in de pen te klimmen en bij de provincie Noord-Holland om opheldering te vragen over het fietspad.

Volgens het Statenlid voelt dit fietspad op twee manieren, vooral in de avond- en nachturen, onveilig. “Ten eerste, om daar in het donker te lopen en te fietsen, vooral voor vrouwelijke wandelaars en fietsers. Ten tweede, omdat je komend vanaf de P&R de koplampen van de auto’s op de N244 fel in het gezicht krijgt met een verblindend effect. Dit helpt al niet om het rechte deel van het fietspad goed te volgen, en zeker niet bij de bocht dichtbij de Miedijk. Behalve dat verlichting ontbreekt, is er ook alleen een middenstreep op het fietspad, geen kantlijnen om de scheiding met de berm aan te geven.”

Het Statenlid wil nu van de provincie weten wie er verantwoordelijk is voor het fietspad en of het mogelijk is om snel aan de onveilige situatie een eind te maken. “Is het aanbrengen van kantlijnen en verlichting naar uw mening een goede oplossing voor de situatie op dit fietspad?”

Gedeputeerde Staten zullen de gestelde vragen van het Statenlid zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 30 dagen na binnenkomst, beantwoorden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
19.3 ° C
20.6 °
17.8 °
67 %
9.4kmh
79 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.