9.4 C
Purmerend
maandag 25 maart 2024
HomePurmerendBeginnend motorrijder met 219 km/h stoned over de A7, rijbewijs ingevorderd

Beginnend motorrijder met 219 km/h stoned over de A7, rijbewijs ingevorderd

Purmerend – Bij een lasercontrole ter hoogte van de A7 / N244 kwam een motorrijder met een wel erg hoge snelheid voorbij. De politie klokte de motorrijder op 219 km/h.

Een achtervolging was niet nodig want hij stopte kort hierop zelf bij het BP tankstation richting Hoorn. Hier heeft de politie de motorrijder staande gehouden en moest hij verschillende testen ondergaan.

De motorrijder had pas enkele maanden zijn rijbewijs en was onder invloed van THC (cannabis). Een bijrijder had geen motorpak aan.

Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd en een proces-verbaal volgt door het Openbaar Ministerie.

Wanneer er meer dan 50 km/u te hard gereden is op de snelweg dient de bestuurder voor de strafrechter te verschijnen. Er kan dan een geldboete en daarnaast een rijontzegging worden opgelegd. Op het moment dat de bestuurder staande is gehouden, wordt ook meteen het rijbewijs ingenomen, zoals in dit geval.

De motorrijder kan volgens de voorschriften een boete tegemoet zien van tussen de €1700 en €2000, alsmede een rijontzegging van maximaal 4 maanden.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. En we laten het inderdaad gewoon gaan, Dagmar. Het is diep- en dieptreurig wat ik persoonlijk al elke dag op de weg zie gebeuren, vooral door jongere wegge(/mis)bruikers. Het lijkt wel of ze het niet goed en grondig willen aanpakken. Het huftergedrag moet om de een of andere reden gewoon doorgaan, lijkt het wel.

  2. Dus na het aftikken van de boete (=maximaal € 2000)en het uitzitten van zijn maximale rijontzegging (=maximaal 4 maanden) mag deze wegpiraat weer de openbare weg onveilig maken.

    De dwaas zal op je of je naasten klappen of, nog erger, jou of je naasten het ziekenhuis of de kist inrijden.

    Ongelooflijk: wat een levensgevaarlijke wegmisbruiker..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,539VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
9.4 ° C
10.6 °
8.3 °
70 %
1.8kmh
79 %
ma
9 °
di
13 °
wo
12 °
do
10 °
vr
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.