19.3 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomeWormerlandTristan (9) en Dominique (11) verzamelen kerstbomen voor KIKA

Tristan (9) en Dominique (11) verzamelen kerstbomen voor KIKA

Broer en zus Wester schuimen de straten van Neck af op zoek naar kerstbomen. Elke boom is 50 cent waard en de twee willen de helft van dat geld aan KIKA schenken. Samen met dorpsgenoten hebben ze al een hele berg verzameld op de oprit van hun huis. Vandaag worden de bomen door de gemeente opgehaald.

De kinderen uit Neck staan tot over hun oren in de kerstbomen. Hoeveel het er precies zijn weten ze niet meer, want de krijtadministratie op de stoep is door de regen weggespoeld. Tristan schat het op negentig terwijl zijn zus het op zestig houdt. 

De opbrengst gaat naar KIKA, een stichting die wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker financiert. “Die kindjes liggen in het ziekenhuis en dat is heel zielig want ze zijn bang dat het erger wordt en ze zouden gewoon buiten moeten spelen”, zegt Dominique.

Met de skelter

De negenjarige Tristan rijdt in zijn skelter met de bomen heen en weer. Zijn zus gebruikt een kruiwagen en zo groeit de stapel tot ver boven hun hoofd. Ook de vader in het gezin helpt mee en vraagt op Facebook aan mensen in het dorp om aan te geven welke kerstbomen opgehaald kunnen worden. 

De gemeente heeft vandaag alle bomen opgehaald. Het blijken er uiteindelijk 119 te zijn. Niet al het geld gaat naar KIKA want de twee hebben ook nog een leuk videospel op het oog.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.3 ° C
20.1 °
18.9 °
76 %
3.1kmh
100 %
di
20 °
wo
20 °
do
24 °
vr
20 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.