2.8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendBestuurder onder invloed van cocaïne "37 keer de toegestane hoeveelheid"

Bestuurder onder invloed van cocaïne “37 keer de toegestane hoeveelheid”

Purmerend – Afgelopen december controleerde de politie een bestuurder van een personenauto. Tijdens de controle ontstond het vermoeden dat de bestuurder mogelijk onder invloed was van drugs. Hierop moest de bestuurder een speekseltest ondergaan.

Uit de eerste test kwam een positieve uitslag naar voren waarna de bestuurder is aangehouden. Op het bureau is bij de verdachte bloed afgenomen. Deze week ontving de politie de uitslag en kreeg de bevestiging dat de bestuurder inderdaad onder invloed van drugs was.

Uit het bloedonderzoek bleek dat de bestuurder onder invloed was van zowel cocaïne als heroïne. Omdat het een combinatie van drugs betrof zijn de grenswaarden lager, namelijk 10. De uitslag van respectievelijk 369 en 13 zijn dus zeer hoog. De waarde van het cocaïnegebruik was dus 37 keer de toegestane hoeveelheid.

De zaak wordt door de politie overdragen aan het OM.

Boete of straf voor rijden onder invloed van drugs

Het Openbaar Ministerie (OM) kan u een boete en/of gevangenisstraf geven als u rijdt onder invloed van drugs en/of medicijnen. Ook kan de rechter de rijbevoegdheid voor maximaal 5 jaar ontzeggen. Daarnaast kan de politie verdachten bij het CBR melden. Er kan dan onderzoek naar de afhankelijkheid van drugsgebruik worden gedaan. Tijdens dit onderzoek is het rijbewijs tijdelijk ongeldig.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
2.8 ° C
4.4 °
1.1 °
79 %
3.4kmh
3 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.