14.7 C
Purmerend
maandag 1 juli 2024
HomePurmerendCAREX autoservice en Avia Xpress gaan zich vestigen op huidige parkeerterrein nabij...

CAREX autoservice en Avia Xpress gaan zich vestigen op huidige parkeerterrein nabij McDonalds en KFC

Purmerend – De raadscommissie die zich afgelopen donderdag moest buigen over het bestemmingsplan van een tankstation met vier wasboxen en een autoherstelbedrijf op het huidige parkeerterrein nabij de McDonalds en de KFC was positief. Het plan gaat nu eind van deze maand als hamerstuk naar de gemeenteraad zodat de bouw snel kan beginnen.

Op het huidige parkeerterrein komt Avia Xpress en CAREX autoservice Purmerend. De grondeigenaar van het voormalige Avia Xpress aan de Burgemeester D. Kooimanweg is ook eigenaar van het vastgoed van de autoherstelgarage CAREX aan het Tramplein in de binnenstad van Purmerend.

Omdat deze locatie niet ideaal is voor een autoherstelgarage vanwege het gebrek aan parkeerplaatsen voor de te repareren en al gerepareerde auto’s ontstond het idee om deze herstelgarage ook te verplaatsen naar de locatie aan de Verzetslaan, bij het toekomstige tankstation.

Het blauwe gedeelte op de kaart zal worden ingenomen door de beide bedrijven

Het tankstation heeft vier afleverzuilen (pompen) en zal geen lpg verkopen. Klanten kunnen er straks aan de pomp ook terecht voor een nieuw type duurzame diesel brandstof. Deze diesel, ook wel ‘blauwe diesel’ genoemd, geeft een CO2-reductie van bijna 90% in vergelijking met de normale diesel. De garage van CAREX zal zich in het te realiseren gebouw gaan vestigen.

Impressie vanaf de Jaagweg, links de McDonalds op de achtergrond


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Mooi plaatje.

    Toch vraag ik mij iets af:
    In het artikel “Loot mee: aanmelden voor nieuwe ronde tijdelijke woningen is gestart “ staat toch echt dat ook de locatie Verzetslaan (108 woningen) beschikt over voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving……..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
14.7 ° C
15.6 °
13.9 °
73 %
3.2kmh
80 %
ma
18 °
di
17 °
wo
15 °
do
18 °
vr
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.