15.6 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
HomePurmerend'Houd de lijn vrij' tegel geplaatst op het Tramplein "fietsers bewust maken...

‘Houd de lijn vrij’ tegel geplaatst op het Tramplein “fietsers bewust maken om de blindengeleidelijn vrij te houden”

Purmerend – Vanmiddag werd op het Tramplein in Purmerend een “Houd de lijn vrij”-tegel geplaatst. Met het plaatsen van deze blauw gekleurde tegel wordt aandacht gevraagd voor het vrijhouden van de blindengeleidelijn. De tegel is vorige maand gedoneerd aan de gemeente door Totaal Toegankelijk Purmerend (TTP), omdat ze dit jaar 5 jaar bestaan.

De tegel is geplaatst op het Tramplein naast de geribbelde blindengeleidetegels die samen een gidslijn vormen naar de bushaltes. Op deze geleidetegels worden dagelijks tientallen fietsen geplaatst die de doorgang voor blinden en slechtzienden belemmeren.

Op de opvallende tegel is een poppetje met een ‘blindenstok’ afgebeeld die gebruik maakt van de blindengeleidelijn. Op deze manier worden fietsers bewust gemaakt van de noodzaak om de blindengeleidelijn vrij te houden en zo rekening te houden met medeweggebruikers die blind of slechtziend zijn.

Totaal Toegankelijk Purmerend maakt zich sinds 5 jaar sterk voor de toegankelijkheid in Purmerend voor mensen met een beperking, in de breedste zin van het woord. Denk hierbij niet alleen aan blinden en slechtzienden, maar ook aan rolstoelgebruikers, mindervaliden, mensen met een verstandelijke beperking, mensen met NAH, anderstaligen, mensen met dyslexie, enzovoort. TTP geeft gevraagd en ongevraagd advies om zo de toegankelijkheid voor zo veel mogelijk mensen in het Purmerendse te verbeteren.

Foto’s: Regio Purmerend


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,956FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.6 ° C
16.2 °
15 °
74 %
2.2kmh
100 %
vr
16 °
za
17 °
zo
19 °
ma
24 °
di
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.