22.7 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomePurmerendLandelijke staking streekvervoer: in de regio rijdt ongeveer de helft van de...

Landelijke staking streekvervoer: in de regio rijdt ongeveer de helft van de bussen

Waterland – Streekvervoerder EBS geeft aan dat ongeveer de helft van de bussen rijdt in de regio Waterland. Vakbond FNV riep eerder op tot een staking nadat de bonden en werkgevers deze week tijdens een cao-overleg, niet tot een akkoord zijn gekomen.

Ook morgen is er sprake van een staking in het streekvervoer, dan wordt in onze regio hetzelfde beeld verwacht zoals vandaag. De landelijke stakingen vallen buiten de trein-dienstregeling van de NS, net als het stadsvervoer in Amsterdam (GVB), waar het personeel een eigen cao heeft.

Impasse 

Vakbonden en werkgevers onderhandelde deze week over een nieuwe cao in het streekvervoer, maar kwamen hierbij niet tot een akkoord. Het loonbod en de maatregelen om de werkdruk structureel aan te pakken, waren volgens de FNV onvoldoende. Volgens het FNV moet het loon van ov-personeel in het streekvervoer, meebewegen met de hoge inflatie

Wil je weten of jouw bus rijdt? Actuele reisinformatie vind je op de digitale borden bij de haltes en in de reisplannersSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.7 ° C
23.4 °
21.1 °
68 %
4kmh
100 %
do
22 °
vr
21 °
za
22 °
zo
21 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.