16.4 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomePurmerendMoet er een metrolijn naar Purmerend komen? (poll)

Moet er een metrolijn naar Purmerend komen? (poll)

Purmerend – Deze vraag kwam vanavond tijdens de commissievergadering aan bod in het gemeentehuis. De politieke partij PB21 hamert al sinds de oprichting verleden jaar op deze snelle en frequente verbinding met Amsterdam. De metrolijn zou dan kunnen aansluiten op het beginpunt van de Noord-zuid lijn in Amsterdam-Noord.

“Natuurlijk kost een metrolijn naar Amsterdam enkele miljarden, maar Purmerend groeit ook. Ondanks de redelijke verbindingen naar Amsterdam met de bus, zou een metrolijn de bewegingen met de bussen naar het Amsterdamse drastisch of tot nul kunnen verminderen en een metrolijn zou veel meer passagiers in een keer kunnen vervoeren. Zo’n verbinding is ook veel sneller dan met de bus.”, zegt fractievoorzitter Harry Poppelier in een reactie.

“Het aantal inwoners en de werkgelegenheid in Purmerend zal met de realisatie van ruimtelijke en economische ambities toenemen. De mobiliteitsbehoefte tussen Purmerend en Amsterdam zal als gevolg hiervan intensiveren. Een snelle, frequente en betrouwbare openbaar vervoerverbinding van en naar Purmerend wordt dan van groot belang voor onze positie in de regio.”, schreef de gemeente eerder over de ambitie voor een metrolijn naar Amsterdam.

Hoe dan ook, we vragen het nu aan U. Moet er een metrolijn vanuit Purmerend komen die aansluit op de Noord-Zuid lijn?

Moet er een metrolijn naar Amsterdam komen die aansluit op de Noord-Zuid lijn?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Beste Regio Purmerend. Dit is wel een uiterst subjectief en suggestief moment om een dergelijke poll te houden. Iedereen die op dit moment ook maar een beetje last heeft van de huidige staking, stemt nu natuurlijk impulsief en demonstratief voor de metro. Had deze poll liever op een neutraler moment op de website gezet, want de uitslag is nu bij voorbaat al niet objectief en/of representatief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.4 ° C
17.2 °
15 °
76 %
6.7kmh
100 %
za
16 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.