18.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendHennepkwekerij in de Gors aangetroffen na tip, 64-jarige Purmerender aangehouden

Hennepkwekerij in de Gors aangetroffen na tip, 64-jarige Purmerender aangehouden

Purmerend – De politie heeft donderdag 26 januari rond 09.30 uur in een woning in de wijk de Gors een hennepkwekerij ontdekt. Ruim 150 hennepplanten stonden verdeeld over twee ruimtes. Een 64-jarige man uit Purmerend wordt aangemerkt als verdachte, zijn betrokkenheid wordt onderzocht.

De politie was de hennepkwekerij op het spoor gekomen na een tip. In de woning vond de politie naast de hennepplanten ook apparatuur. Zowel de hennepplanten als apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Door de verdachte was al een begin gemaakt met het oogsten van de kwekerij.

Foto: Politie Purmerend

Mogelijk zal de burgemeester van Purmerend binnenkort beslissen dat de woning op slot gaat. Dit betekent dat niemand de woning mag betreden voor een bepaalde periode. Een eventuele sluiting is bedoeld om te doorbreken dat de woning bekendstaat als drugspand en om de openbare orde te herstellen.

In de woning werd illegaal stroom afgetapt. Dit is vaak het geval bij hennepkwekerijen en dit brengt de nodige risico’s voor omwonenden met zich mee. Kortsluiting of oververhitting kan bijvoorbeeld brand veroorzaken.

Heeft u ook een tip voor de politie? Dan kan dat via 0900 – 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Ook is het mogelijk om bij de gemeente melding te maken bij het vermoeden van een hennepkwekerij.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Het brandrisico t.h.v. illegale aftap is weggenomen door deze Politie-actie.
    Mooi.
    En de rechter zal verder oordelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.1 ° C
19 °
17 °
73 %
5.4kmh
83 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.