12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendHet gaat eindelijk gebeuren, uitrenveld voor honden op Laan der Continenten

Het gaat eindelijk gebeuren, uitrenveld voor honden op Laan der Continenten

Purmerend – Eindelijk is het dan zover. Een uitrenveld aan de Laan der Continenten voor honden in de wijk Weidevenne. Een uitrenveld is een omheind gebied waar honden kunnen loslopen. Doordat het omheind is, kunnen de honden niet zomaar het veld verlaten.

Het uitrenveld staat al een tijdje op de agenda van de gemeente Purmerend. Voordat hiermee begonnen kon worden, moest er eerst een flora-en faunacheck worden uitgevoerd. “In eerste instantie konden we niet uitsluiten dat er vleermuizen en kleine marterachtigen in het gebied zijn.

Daarom is er een nader onderzoek gedaan. Hieruit bleek dat in het gebied geen vaste verblijfplaatsen van zowel vleermuizen als kleine marterachtigen aanwezig zijn.”, schrijft de gemeente Purmerend. “Ook heeft het onderzoek aangetoond dat het te verwijderen groen geen onderdeel uitmaakt van onmisbaar leefgebied voor beide soortgroepen. Dit betekent dat de werkzaamheden passen binnen de Wet natuurbescherming en er daarom geen ontheffing nodig is.”

Om het honden uitrenveld te kunnen bereiken, plaatst de gemeente een voetgangersbrug naast het appartementencomplex Karibo. “Vanaf de voetgangersbrug maken we een half verhard pad richting het uitrenveld. Enkele struiken moeten we hiervoor verwijderen. Daarnaast moeten we enkele bomen kappen omdat deze niet veilig zijn. In de huidige situatie is dat geen probleem, maar wanneer het uitrenveld in gebruik wordt genomen zorgen de bomen wel voor een onveilige situatie voor de gebruikers. Om het zicht vanuit het appartementencomplex op het uitrenveld en de Laan der Continenten te verminderen, plaatsen we tussen het nieuwe pad en de sloot enkele bomen.”

Naast een hekwerk van 1.80 hoog om het honden uitrenveld plaatst de gemeente naast het hekwerk een takkenril als afscheiding. “Een takkenril is een afscheiding opgebouwd uit opgestapeld (snoei-)hout, tussen palen. Naast een functionele afscheiding voor de honden biedt een takkenril ruimte aan het schuilen en broeden van insecten, zoogdieren en vogels. Ook paddenstoelen, mossen en varens groeien graag op dit soort plekken.”

Start werkzaamheden

Afhankelijk van de weersomstandigheden begint de gemeente in februari met het verwijderen van de bomen en struiken en het plaatsen van de takkenril. Helaas is het op dit moment nog niet duidelijk wanneer de voetgangersbrug en de overige voorzieningen – zoals het hekwerk – geplaatst kunnen worden. “We weten nu nog niet wanneer de verschillende materialen geleverd kunnen worden.”

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.