13.3 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendStreekvervoer gaat opnieuw staken, vanaf 6 februari vijfdaagse staking

Streekvervoer gaat opnieuw staken, vanaf 6 februari vijfdaagse staking

Regionaal – Het streekvervoer gaat opnieuw landelijk staken. De vijfdaagse staking begint volgende week maandag 6 februari. Dat meldt vakbond CNV, nadat werkgevers niet hadden gereageerd op hun ultimatum. Dit ultimatum liep om 12:00 uur vandaag af.

Werkgevers in het Openbaar Vervoer (VWOV) zegt dat hun cao-voorstel bovengemiddeld hoog is en dat ze niet hoger kunnen gaan dan het gedane voorstel.

Volgens vakbond CNV stond er niets nieuws in het voorstel van de VWOV. “Had er nog iets nieuws in dat voorstel gestaan, dan hadden we opnieuw een verkenning kunnen doen.” Samen met de FNV wordt nu de actieweek vormgegeven.

De werkgevers willen niet verder gaan dan 8 procent erbij. De bonden FNV en CNV willen 10 procent. “Dat lijkt veel, maar is niet meer dan reëel vanwege de inflatie.”

Wat de chauffeurs vooral dwarszit, is de werkdruk. Die is enorm toegenomen, vinden ze. Ze voelen zich de laatste jaren steeds meer opgejaagd. “Er is ook helemaal geen tijd om netjes met de passagiers om te gaan. Om ze informatie te verschaffen. Het is rijden, rijden en nog eens rijden naar het eindpunt. En dan weer terug.”, zei een buschauffeur tijdens de stakingen van de FNV halverwege januari.

Opnieuw beginnen

Na het indienen van het ultimatum liet de VWOV weten dat het cao-voorstel dat op tafel lag, zou komen te vervallen als er weer gestaakt zou worden. Dat betekent dat alle partijen terug moeten naar de onderhandelingstafel om de cao-besprekingen van voor af aan te beginnen.

Een eerdere staking van vakbond FNV zorgde ervoor dat in de regio Zaanstreek/Waterland ongeveer 40 procent van het openbaar vervoer uitviel.

Update 6 februari 2023:

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

 1. @busbestuurder;
  De marktwerking weg zou voor velen heel mooi zijn, behalve voor (toekomstige) oud-politici die daar vaak een dikbetaalde baan (gaan) vervullen.
  Nederland glijdt af naar het niveau van een willekeurig voormalig derde wereld land, qua voorzieningen en besteedbaar inkomen van de burger.
  U oppert ‘Gewoon weer met z’n allen belasting betalen voor wat we met z’n allen nodig hebben’.
  We betalen belasting maar de (r)Overheid besteedt het niet weloverwogen en geeft zoveel uit dat er weldra, d.m.v. belastingVERHOGING, extra moet worden betaald door de belastingbetaler.
  Rust in de maatschappij: graag, maar ‘het houdt niet op niet vanzelf…….’

  Laden…

 2. We zien bij elke stop die we nu maken dat onze vertraging minimaal met een halve minuut oploopt. Het is dus al zo erg dat tijd om passagiers in en uit te laten stappen, niet meer in de rijtijd berekend wordt (zo “belangrijk” zijn passagiers voor de OV-bedrijven). Het eindpunt wordt (vooral in de spitsen) vaak met vijf of meer minuten vertraging bereikt. De volgende rit had dan alweer aangevangen moeten worden. De politiek moet eerst eens heel snel de doorgeslagen marktwerking uit de publieke sectoren gaan verbannen en de commerciële geldzucht door veelal buitenlandse bedrijven daar wegnemen. Gewoon weer met z’n allen belasting betalen voor wat we met z’n allen nodig hebben. Breng de rust weer terug in de maatschappij… alsjeblieft.

 3. De ene staking naar de andere: ik voorspelde al een stakingsrijk jaar.
  Ik gun iedereen een loonsverhoging maar bedenk dat iedere (loons)verhoging verdisconteerd wordt in de (eind)prijs die de (eind)afnemer moet betalen.
  Mwah, het houdt niet op niet vanzelf…….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,937FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.3 ° C
14.4 °
11.7 °
68 %
2.2kmh
96 %
wo
14 °
do
17 °
vr
17 °
za
16 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.