13.4 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerend425 deelnemers in Purmerend tellen 6427 vogels tijdens Nationale Tuinvogeltelling

425 deelnemers in Purmerend tellen 6427 vogels tijdens Nationale Tuinvogeltelling

Purmerend – 425 deelnemers in Purmerend hebben dit weekend deelgenomen aan de Nationale Tuinvogeltelling. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in tuinen aanwezig zijn. In combinatie met de resultaten van andere jaren en met andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in het belang van tuinen voor vogels.

De bedoeling was dat de deelnemers dit weekend een half uurtje de vogels in hun tuin of balkon moesten tellen. Dankzij de Tuinvogeltelling weet de vogelbescherming hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen ze vogels beter helpen en beschermen.

Landelijk waren er 139.943 deelnemers en werden er 2.029.304 vogels geteld. Totaal werden er in Purmerend 6427 vogels geteld in de tuinen en op de balkons van de 425 deelnemers.

Uiteraard kwam hier een Purmerendse top 10 uit. De Koolmees werd in Purmerend het meest gezien en werd 773 keer waargenomen, gevolgd door de huismus die weer een comeback maakt met 743 waarnemingen. De Kauw werd 638 keer gezien en de Merel 556 keer.

Op plaats vijf staat de Pimpelmees met 497 waarnemingen, gevolgd door de Vink met 410 waarnemingen. De Ekster en de Turkse tortel werden respectievelijk 398 en 363 keer waargenomen. Op plek negen de Halsbandparkiet met 305 waarnemingen. Op de laatste plaats het Roodborstje die 298 keer werd waargenomen.

Word jij ook zo blij van vogels in je tuin of op je balkon? Hang je wel ’s een vetbol voor ze op? Je kunt meer doen. Doe gratis de Postcode Vogelcheck hieronder en ontdek welke vogels in jouw buurt leven, en ontvang van Vogelbescherming makkelijke en praktische tips. Ook voor vlinders en vleermuizen kun je aan de slag. Doe je mee?Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
13.4 ° C
14.4 °
12.2 °
79 %
4.5kmh
56 %
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
22 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.