7.8 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
HomePurmerendInflatie in januari 7,6 procent bij snelle raming door CBS "voeding 14,5%...

Inflatie in januari 7,6 procent bij snelle raming door CBS “voeding 14,5% duurder”

Regionaal – Bij de snelle raming was de inflatie in januari 7,6 procent, meldt het CBS. Deze snelle raming is berekend op basis van nog onvolledige brongegevens. In december waren consumentengoederen en -diensten 9,6 procent duurder dan een jaar eerder.

Een inflatie van 7,6 procent in januari 2023 betekent dat de prijzen van consumentenproducten 7,6 procent hoger zijn dan in januari 2022. De inflatie van 7,6 procent in januari komt dus niet bovenop de inflatie van 9,6 procent in december. Bij de piek in september 2022 was nog sprake van een inflatie van 14,5 procent.

Voedingsmiddelen zijn 14,5% duurder geworden. Dit was in december 2022 nog 14%. De daling van de inflatie tot januari blijkt niet te hebben geleid in een daling van de prijzen in de supermarkt.

Sindsdien neemt de inflatie iedere maand wat af. Dat komt door de prijzen van gas, elektriciteit en ook benzine. Die liepen eerder vorig jaar nog heel hard op, maar laten de laatste tijd juist een daling zien. Wel is energie nog steeds fors duurder dan een jaar geleden.

Voorlopig cijfer

Het cijfer van vandaag is een eerste voorlopige berekening gemaakt met onvolledige brongegevens, waarschuwt het CBS. Op 9 februari zijn wel alle data verwerkt en publiceert het statistiekbureau het normale inflatiecijfer. Dat kan dus verschillen van het cijfer van vandaag, maar de aanpassingen zijn doorgaans klein.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
7.8 ° C
8.4 °
7.2 °
80 %
6.3kmh
100 %
vr
9 °
za
7 °
zo
10 °
ma
10 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.