11.3 C
Purmerend
donderdag 14 maart 2024
Home112Twee Purmerenders aangehouden "verdacht van witwassen"

Twee Purmerenders aangehouden “verdacht van witwassen”

Purmerend – Op maandag 6 februari zijn in de ochtend twee inwoners uit Purmerend aangehouden en is de woning door de politie doorzocht. In de woning werd 20.000 euro aan contanten aangetroffen. De contanten zijn in beslag genomen.

Ook werden er twee voertuigen in beslag genomen. Het ging hier om een personenauto en een bromfiets. Beide voertuigen vertegenwoordigen een waarde van ongeveer 30.000 euro.

In deze zaak werkte de politie Purmerend samen met financiële specialisten van de politie.

Wat is witwassen?

Criminelen willen het geld dat zij hebben verdiend in de onderwereld graag uitgeven in de bovenwereld. Om zwart geld in de bovenwereld te kunnen besteden zonder daarbij het risico te lopen dat het onmiddellijk weer door justitie of de belastingdienst in beslag genomen wordt, moet het witgewassen worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om geld dat afkomstig is van drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale of fiscale fraude. Witwassen van eigen criminele winsten of de criminele winsten van anderen, en ook het meewerken daaraan, is strafbaar.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,821FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.3 ° C
11.7 °
10.5 °
79 %
4.9kmh
100 %
do
16 °
vr
14 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.