18.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomeRegionaalVanavond even niet rondom de houtkachel: stookwaarschuwing in verband met het weer

Vanavond even niet rondom de houtkachel: stookwaarschuwing in verband met het weer

Regionaal – Wie naast de centrale verwarming ook af en toe een houtkachel gebruikt om de woning te verwarmen, heeft vandaag even pech. Het is namelijk zulk zacht weer, dat het RIVM een stookalert heeft afgekondigd in de provincie.

Er staat zo weinig wind, dat de schadelijke stoffen die vrijkomen bij het verbranden van hout geen kant op kunnen. Volgens het RIVM is die rook voor iedereen slecht, maar kunnen mensen met aandoeningen aan hun luchtwegen daar vooral erg veel last van krijgen. 

De stookwaarschuwing geldt niet voor mensen die hun huis niet op een andere manier kunnen verwarmen. Waarschijnlijk wordt de waarschuwing morgen ingetrokken omdat het dan iets meer gaat waaien. Het RIVM houdt wel een slag om arm: mensen met een houtkachel zullen morgen nog even de website moeten checkenSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.8 ° C
20.1 °
16.7 °
76 %
4kmh
17 %
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.