23.8 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend verlengt huurcontracten van tijdelijke woningen

Gemeente Purmerend verlengt huurcontracten van tijdelijke woningen

Purmerend – De gemeente Purmerend stelt voor om de huurcontracten voor de tijdelijke woningen te verlengen. In plaats van de oorspronkelijke termijn van twee jaar, zal de duur van de contracten nu gelijk zijn aan de termijn waarvoor de omgevingsvergunning voor de locatie is afgegeven. De vergunningen variëren tussen de 10 tot 15 jaar.

De reden achter dit voorstel komt door de uitstroom naar vervolghuisvesting. In het verleden moesten bewoners binnen de twee jaar zelf actief naar vervolghuisvesting, indien dat niet lukte moesten bewoners de tijdelijke woning na twee jaar verlaten. Het blijkt veel bewoners niet te lukken om binnen deze termijn uit te stromen. Dit komt door de lange inschrijfduur en het beperkte aanbod van huurwoningen, wat leidt tot weer dakloosheid. Hierdoor dreigt een gedeelte van de bewoners in een vicieuze cirkel te raken.

Het nieuwe voorstel van de gemeente komt in het kader van het Nationaal Actieplan Dakloosheid. Van de bewoners zal nog steeds worden verwacht om zo snel mogelijk uit te stromen, maar er zullen nu maatschappelijk werkers van het AOP aan de bewoners worden gekoppeld om hen te ondersteunen bij het vinden van huisvesting. Hiermee wordt verwacht dat de kwaliteit van de hulpverlening en de kans op uitstroom wordt verbeterd.

Huidige bewoners zullen binnenkort een nieuw huurvoorstel ontvangen.

200 tijdelijke woningen

De gemeente Purmerend heeft 200 tijdelijke woningen. De 200 tijdelijke woningen zijn verdeeld over vier locaties in de stad, Karekietpark (44 woningen), Etsenstraat (28 woningen), Kanaaldijk (20 woningen) en Verzetslaan (108 woningen).

De gemeenteraad zal dit voorstel van de gemeente Purmerend eind februari behandelen. Verwacht wordt dat een grote meerderheid van de partijen hiermee akkoord gaat.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Ik gun het de huurders van harte.
    Maar: de tijdelijke woningen zijn, o.m. aan de omwonenden, ‘verkocht’ middels het praatje dat het voor 10 jaar zou zijn.
    De Kanaaldijk is van 2020, Verzetslaan, Etserstraat en Karekietpark zijn van 2021.
    Dat zou dus inhouden dat de woningen voor maximaal (gerekend vanaf nu) 7 resp.8 jaar aangeboden worden…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
23.8 ° C
25 °
22.8 °
68 %
1.3kmh
43 %
do
24 °
vr
27 °
za
26 °
zo
21 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.