22 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend wil zich positioneren op kantorenmarkt als ICT Hub "marktruimte voor...

Gemeente Purmerend wil zich positioneren op kantorenmarkt als ICT Hub “marktruimte voor 23.000 vierkante meter”

Purmerend – De gemeente Purmerend verwacht de aankomende jaren bijna 30.000 vierkante meter aan extra kantoorruimte nodig te hebben. En dat is exclusief de 17.000 vierkant meter van kantoren die gesloopt gaan worden vanwege de herontwikkeling van het Waterlandkwartier. “Deze te slopen vierkante meters mogen meter voor meter terug gebouwd worden in de herontwikkeling”, schrijft de gemeente in een update van de kantorenvisie 2017.

De gemeente ziet dat kantoren steeds meer een plek voor ontmoeting worden waarbij vergaderen en werken samen komen. “Dit vraagt om flexibiliteit als het gaat om inrichting van de vierkante meters ruimte.”

De actualisering was vooral noodzakelijk vanwege de ontwikkelingen in de binnenstad, het Waterlandkwartier en de Koog, schrijft de gemeente Purmerend. “Hoewel Purmerend geen uitgesproken profiel van kantorenstad heeft kunnen we ons wel positioneren als
ICT Hub met een groot arbeidspotentieel en locatie voor specifieke sterke clusters naast Amsterdam. Purmerend beschikt over betaalbare locaties in de Metropool Regio Amsterdam met een goede bereikbaarheid, waar innovatieve en experimentele bedrijven zich kunnen vestigen.”

In totaal heeft Purmerend een berekende marktruimte voor kantoren van 9.800 m2 tot 27.000 m2 tot 2032. Rekening houdend met de nu aanwezige 4.000 m2 betekent dit een marktruimte circa 23.000 m2 voor kantoren tot 2032. Hier staan de her te ontwikkelen locaties in het Waterlandkwartier ( circa 17.000 m2) los van.

De nieuwbouw van kantoren dient zich volgens de update van de kantorenvisie te richten op hybride te gebruiken ruimten door meerdere gebruikers met vloeroppervlakten tot 1000 m2 met de nadruk op oppervlakten tot 500 m2. Specifiek voor ICT zijn hybride te gebruiken ruimten door meerdere gebruikers tot 250 m2 vooral in trek.

Voor ICT en ICT gerelateerde bedrijven is er markt voor kleinschalig vastgoed tot 250 m2. “Bij de laatste doelgroep bestaat vaak behoefte aan een combinatie van werk- en
kantoorruimte. Waar de relatie met onderwijs aan de orde is bij ICT vraagt dit om vernieuwde ontwikkelconcepten in één gebouw.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Ik weet het niet of dit nu wel zo’n jofel idee is.
  We hebben het thuiswerken omarmd en dit geniet voor velen de voorkeur.
  Groot kantoor-potentieel kan uitsluitend tot bloei komen met goede OV-verbindingen, uitstekende wegverbindingen en veel parkeergelegenheid.
  Niet iets waar m.i. Purmerend echt in uitblinkt.

  Elders in Nederland verbouwt een woningcorporatie een kantoorpand (=hebben ze aangekocht) naar 55 sociale huurappartementen.
  Daar zou ik, i.h.k.v.de woningnood, een groter voorstander van zijn.
  Bedenk eens hoeveel sociale huurappartementen hier op de vierkante meters in Purmerend zouden kunnen worden gerealiseerd.

  Zelfs als de Gemeente zou kiezen voor 50% van die 40.000 m2 te gebruiken voor hun idee en 50% voor de woningnood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22 ° C
23.9 °
20.6 °
65 %
2.7kmh
1 %
ma
21 °
di
20 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.