5.3 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerend15 maart: belangrijke verkiezingen op komst. Gaat u stemmen? "Er valt iets...

15 maart: belangrijke verkiezingen op komst. Gaat u stemmen? “Er valt iets te kiezen!”

Regionaal – Afgelopen donderdag lanceerde de provincie de stemhulp MijnStem. MijnStem is een stemhulp die inwoners van Noord-Holland helpt erachter te komen welke partijen aansluiten bij hun voorkeuren. Aan de hand van 24 stellingen, geven mensen aan hoe belangrijk ze een onderwerp vinden of juist niet.

Met de stemhulp kun je zien hoe je eigen standpunten aansluiten bij die van de politieke partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen 2023. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk: “Deze verkiezingen zijn misschien wel belangrijker dan ooit. De media staan vol met actuele vraagstukken waar de provincie bij betrokken is. Ook de gesprekken thuis aan de keukentafel gaan er vaak over. Kortom, er valt iets te kiezen!”

Klik op onderstaande om naar de stemhulp te gaan.


Politieke partijen

In totaal doen 23 partijen in Noord-Holland mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Daarvan zijn 13 partijen nu vertegenwoordigd in Provinciale Staten van Noord-Holland: GroenLinks, VVD, D66, PvdA, JA21, CDA, Forum voor Democratie, Partij voor de Dieren, PVV, SP, ChristenUnie, Denk en Namens Noord-Hollanders. Bij de aankomende verkiezingen kunnen inwoners ook stemmen voor BVNL, 50Plus, Volt, Onafhankelijke politiek NH, BBB, AWP voor water, klimaat en natuur, Nederland met een plan, Code Oranje, Piratenpartij en Jezus Leeft. Een overzicht van alle deelnemende partijen staat op de pagina over de verkiezingen

De stemhulp vindt u in het bericht en hieronder, maar belangrijker is nog de vraag of u gaat stemmen?

Gaat u stemmen op 15 maart?

  • Ja (87%, 41 Votes)
  • Misschien (9%, 4 Votes)
  • Nee (4%, 2 Votes)

Totaal aantal stemmers: 47

Laden ... Laden ...Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.3 ° C
7 °
2.9 °
82 %
4kmh
97 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.