2.4 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomeadvertorialKenneth van Dronemagic.nl: "Met een drone vliegen kan iedereen, maar om het...

Kenneth van Dronemagic.nl: “Met een drone vliegen kan iedereen, maar om het cinematisch te doen is een heel ander verhaal”

Purmerend – Iedereen die de social media volgt, zal vast zijn beelden hebben gezien. Dronebeelden die Purmerend van boven laten zien, vanuit een heel ander perspectief. Fotograaf Kenneth Nwosu begon in coronatijd met het vliegen van drones. “Met een drone vliegen kan iedereen, maar om het cinematisch te doen is een heel ander verhaal.”

Kenneth is werkzaam als professioneel fotograaf sinds 2014. Hij staat daarin vooral bekend om zijn werk als fitness fotograaf. “Dat doe ik nog steeds met veel plezier. Ik heb duizenden mensen gefotografeerd. Vooral binnen de fitness en bodybuilder wereld zijn velen inmiddels bekend met mijn werk.” Hij merkte dat steeds meer klanten zochten naar video producties. “Als ondernemer duik je daar dan in.”

Purmerend werd door Kenneth tijdens coronatijd met grote regelmaat getrakteerd op mooie beelden vanuit de lucht. “Ik kon oefenen en door het te delen op de social media kreeg ik meer bekendheid.” Het begon met eenvoudige beelden, maar deze werden steeds complexer. En hoe complexer, hoe moeilijker de besturing is, zegt Kenneth. “Bij bijvoorbeeld een auto dealer door open raampjes vliegen om maar het ultieme shot te pakken. Dat heeft al een paar reparaties aan mijn drones gekost. Maar nu heb ik dat onder controle. Al met al duurt wel een half jaar voor je dat onder de knie hebt.”

Zijn eerste drone kocht Kenneth in het begin ter aanvulling van zijn gebruikelijke werk als fotograaf/videograaf. “Tijdens coronatijd vielen de opdrachten weg en begon ik mij in drones te verdiepen. Dit vliegende platform voor een camera biedt unieke perspectieven. En laten we eerlijk wezen, het is leuk speelgoed.” Inmiddels bestaat het arsenaal al uit meerdere drones. “Voor elke toepassing en opdracht kan ik nu de juiste kiezen.”

Het betekende voor Kenneth echter ook een hele nieuwe vorm van creatieve vrijheid: “Ik heb hiervoor namelijk geen modellen nodig. Meerdere keren per week rij ik een stukje rondom zonsondergang ‘om even de drone uit te laten’. Ik hoef dit niet vooraf af te stemmen of te plannen om vervolgens door slecht weer alles om te moeten gooien. Ik kan er gewoon op uit gaan zodra ik dat wil.” 

Storytelling

Kenneth richt zich met Dronemagic vooral op bedrijven die hun zaak op een ander manier willen presenteren. “Ik heb me gespecialiseerd in zogenaamde one takers. Dat zijn filmpjes van bijvoorbeeld een showroom waar ik mijn drone door de kleinste gaatjes heen stuur en de opname continue aanstaat. Ik zie dat bedrijven steeds meer geïnteresseerd zijn in dit soort mogelijkheden. Je presenteert hiermee je bedrijf op een geheel andere manier.”

Hij heeft al een indrukwekkende portfolio opgebouwd. “Binnenkort moet ik naar het stadion van FC Volendam en naar FC Purmerend voor promotiefilms. Deze ga ik ook met mijn drones maken.”

Bedrijven die interesse hebben in deze unieke manier van presenteren kunnen een kijkje nemen op de website van Dronemagic. “Een groot deel van mijn portfolio staat erop. Ik voldoe aan alle wettelijk eisen en heb uiteraard een vliegbewijs behaald voor het vliegen met een drone.”




Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
3.9 °
0.7 °
77 %
1.3kmh
11 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.