13.8 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomePurmerendVersnelde verduurzaming van huurwoningen en lagere energiekosten voor huurders Wooncompagnie door afschaffing...

Versnelde verduurzaming van huurwoningen en lagere energiekosten voor huurders Wooncompagnie door afschaffing verhuurdersheffing

Regionaal – Binnen nu en tien jaar voorziet Wooncompagnie het merendeel van haar huurwoningen van een duurzame warmtebron en zonnepanelen. De afschaffing van de verhuurdersheffing leidt daarmee direct naar het nog sneller verduurzamen van woningen. 

Woningcorporatie Wooncompagnie en Zonzo intensiveren de al bestaande samenwerking. Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie en Ruud Vriend, eigenaar van Zonzo, tekenden daarvoor een nieuwe samenwerkings-overeenkomst. Hierin spreken partijen af dat Zonzo de komende drie jaar in totaal 3.000 woningen van Wooncompagnie voorziet van zonnepanelen.

“Vanaf 2019 werken we samen met onze vertrouwde partner Zonzo. Inmiddels zijn ongeveer tweeduizend van onze woningen van zonnepanelen voorzien,” aldus Stefan van Schaik. “De afschaffing van de verhuurdersheffing geeft Wooncompagnie meer bestedingsruimte. Dat stelt ons in staat de woningen van onze huurders nog sneller te verduurzamen, onder meer door jaarlijks 1.000 woningen te voorzien van zonnepanelen.”

Ruud Vriend van Zonzo: “Steeds meer woningcorporaties kiezen voor zonnepanelen. Logisch, want de opbrengst van zonnepanelen verlaagt de kosten voor energie drastisch. We zijn trots dat we een belangrijke bijdrage mogen leveren aan het verduurzamen van de woningen van Wooncompagnie. Daarnaast is het fijn om te zien dat bewoners betrokken zijn bij groene energie en erg enthousiast zijn over de plaatsing van zonnepanelen.”

Wooncompagnie verhuurt op dit moment ruim 14.000 sociale huurwoningen in de gemeenten Hollands Kroon, Schagen, Hoorn, Alkmaar, Purmerend, Edam-Volendam en Waterland.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Als die verduurzaming zonder extra (huur)kosten voor de huurder zou kunnen is dez
    huurder “spekkoper”.
    In eerste aanleg heeft de rechtbank aangegeven dat zonnepanelen geen bestanddeel zijn van de woning en dat het naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid verdedigbaar is dat er een vergoeding voor de zonnepanelen in de servicekosten mag worden opgenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.8 ° C
15 °
12.8 °
72 %
1.5kmh
100 %
vr
18 °
za
16 °
zo
19 °
ma
19 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.