20.8 C
Purmerend
woensdag 10 juli 2024
HomePurmerendHerinrichting Slotplein drie jaar uitgesteld

Herinrichting Slotplein drie jaar uitgesteld

Purmerend – Verleden jaar werden bewoners ingelicht over de herinrichting van het Slotplein. De gedachte was dat eind 2022 gestart kon worden. De plannen zijn nu aangepast en gewacht wordt tot de nieuwbouw in de Vijfhoek en het openbaar parkeren in het gebied zijn afgerond.  De herinrichting wordt nu drie jaar uitgesteld, maar in de tussentijd wordt gekeken naar mogelijkheden om de parkeerplaatsen aan het Slotplein op te knappen door de plekken te herstellen waar schade aan het wegdek is ontstaan.

Tijdens de uitwerking van de plannen voor herinrichting kwamen de werkzaamheden van het Slotplein en de Vijfhoek in de planning steeds dichter naar elkaar toe. Dat zou betekenen dat er voor een langere periode ongeveer twintig  (vergunning)parkeerplaatsen vervallen in het gebied. Omdat er geen alternatief is voor het vervallen van zoveel parkeerplaatsen, is besloten om het Slotplein pas opnieuw in te richten als de ontwikkelaar klaar is met de nieuwbouw van de Vijfhoek, inclusief het parkeren en de herinrichting van de Kanaalstraat.

De gemeente vindt het vervelend dat deze vertraging is ontstaan en dat de werkzaamheden niet zoals gepland kunnen worden uitgevoerd. Bewoners worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen.

Al in 2012 konden bewoners hun mening geven over toekomst van het Slotplein/Slotsteeg. In een tot de nok gevulde zaal bij restaurant Spijkerman kwamen insprekers met ideeën. Bijvoorbeeld: herbouw van Slot Purmersteijn, een glazen overkapping, marktplein en winkels. Ook werd gevraagd het groen te snoeien, maar de bomen te laten staan. Een andere wens was een veilig fietspad richting Sluisbrug. 

Niet alle wensen zijn werkelijkheid geworden, maar inmiddels is er historiserend gebouwd, zijn de bosschages (deels)gesnoeid, de bomen blijven staan en is er een veilig fietspad tot de Sluisbrug gekomen. Voor de complete afwerking moeten bewoners en bezoekers nog even geduld hebben.

bron: weidevenner.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Het historische plein is een nu niet meer dan een parkeerplek met veel te krappe plaatsen waardoor er regelmatig schade aan de auto’s is. Het zou een fijn pleintje kunnen zijn voor bewoners en winkelend publiek en geschikt voor kleinschalige evenementen. Maar de gemeente gaat helaas nooit parkeerplaatsen voor opofferen. De vijfhoek was een mooie kans om deze plekken ondergronds te vervangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
20.8 ° C
22.2 °
19.4 °
67 %
7.6kmh
17 %
wo
21 °
do
19 °
vr
16 °
za
17 °
zo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.