20.1 C
Purmerend
maandag 8 juli 2024
HomePurmerendPB21 pleit voor een actieve lobby vanuit Purmerend voor een metrolijn naar...

PB21 pleit voor een actieve lobby vanuit Purmerend voor een metrolijn naar Amsterdam “Sla met die vuist op tafel”

Purmerend – Plannen om de metrolijn vanuit Amsterdam-Noord door te trekken naar Purmerend zijn er al langer. Verleden jaar was Purmerend nog in de race maar een ander traject won, namelijk het doortrekken van dezelfde metrolijn alleen aan de zuidelijke kant en nu naar Schiphol. “En dat terwijl experts nog steeds zeggen dat we de metrolijn naar Purmerend door moeten trekken.

“Purmerend wordt daarmee echt tekortgedaan”, zegt de politieke partij. De partij geeft aan dat de afgelopen raadsperiodes er weinig tot geen lobby is geweest vanuit de gemeente Purmerend. “Anders hadden we zeker kans gemaakt”, zegt de voorman van PB21 Harry Poppelier die de metrolijn vanuit Amsterdam naar Purmerend nu eens echt bij de vervoersregio met een actieve lobby door de gemeente Purmerend op de kaart wil zetten.

Adrie Pietersen van PB21: “Purmerend groeit hard. De opgave voor onze gemeente is enorm. We zitten nu op zo’n 92.000 inwoners en deze aantallen groeien alleen maar. Daar hoort gewoon een goed en snel stukje openbaar vervoer bij. Als je nu al die EBS bussen ziet die over de Jaagweg rijden, en zeker in de ochtend- en avondspits, dan zie ik dat dichtslibben. Dat is onhoudbaar.”

Als de metrolijn er zou liggen dan ben je binnen een tiental minuten op Amsterdam centraal, zegt Pietersen. “Dat is toch een win, win? Purmerend wordt hiermee ook aantrekkelijker als stad.” Ook een goede treinverbinding met het Amsterdamse centrum is er niet, zegt Poppelier. “In de ochtendspits rijdt er eentje per uur naar Amsterdam Centraal en dan moet je nog via Zaandam reizen. Bij de andere treinen moet je overstappen op station Sloterdijk. Het blijkt dat die overstap alleen al aardig wat tijd kost.”

Pietersen benadrukt dat het ook de andere kant op werkt. Niet alleen forensen hebben een snelle en stabiele verbinding, maar ook haal je hiermee toeristen naar Purmerend en dat is weer goed voor de middenstand. “Al meer dan dertig jaar wordt deze discussie gevoerd, maar niemand pakt door. Experts geven nog steeds het advies om de metrolijn door te trekken.”

“Natuurlijk duurt het dan ook nog heel wat jaren, maar als je het nu niet doet, dan gebeurt er nooit wat. Gooi die lobby er eens een keer goed in. Sla met die vuist op tafel”, besluit Poppelier.

Redactionele toevoeging: Een poll van Regio Purmerend een paar weken geleden heeft 1275 stemmen gekregen. 81% (1033) van de stemmers gaven aan dit zo snel mogelijk te willen.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.1 ° C
21.2 °
18.3 °
65 %
1.8kmh
5 %
ma
20 °
di
24 °
wo
22 °
do
21 °
vr
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.