14.6 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendPolitie stuurt eerlijke vinder Jarno een bloemetje nadat hij voor een dicht...

Politie stuurt eerlijke vinder Jarno een bloemetje nadat hij voor een dicht bureau stond

Purmerend – Jarno Vriend vond twee weken terug een tas met daarin een wel heel waardevolle inhoud. Toen de Purmerender de tas wilde afgeven bij het politiebureau, kwam hij van een koude kermis thuis. De politie erkent nu dat er iets niet helemaal goed is gegaan en stuurt Jarno een bloemetje.

Op een bushalte in Zaandam ontdekte de man een tas met daarin omgerekend een kleine 3.000 euro aan (buitenlandse) valuta, verschillende rijbewijzen, acht creditcards, een horloge en twee paar autosleutels. Hoewel gevonden voorwerpen bij de gemeente moeten worden afgegeven, besloot Jarno de politie te bellen. Hij kon zich voorstellen dat de tas van een toerist was en dat deze contact op zou nemen met de politie.

Van de politie mocht hij langskomen op het bureau om de gevonden tas af te geven. Zij konden namelijk, gezien de inhoud, niet uitsluiten of het goed van diefstal afkomstig was. Hoewel het bekend was dat Jarno pas na sluitingstijd zou kunnen zijn, stond de man om 18:00 uur voor een dicht bureau. Na een telefoontje met de politie, kreeg hij te horen dat hij de gevonden tas bij de gemeente moest inleveren.

De Maleisische ambassade kon een dag later wel helpen: binnen een uur waren de mensen opgespoord. Het stel was op rondreis door Europa en was inmiddels vanuit Parijs met de Eurostar naar Londen vertrokken. De tas is uiteindelijk door een koeriersdienst meegenomen naar Londen, waarvoor Jarno dan weer naar Amsterdam moest om de tas af te komen leveren. Als dank voor de vele moeite heeft Jarno een vindersloon gekregen. Als Jarno ooit naar Maleisië wil, is hij meer dan welkom bij het stel.

Inmiddels heeft de politie Jarno een bloemetje gestuurd. Digitaal agent Jaap laat weten dat de politie betreurt dat het zo is gelopen. “Het is een samenloop van omstandigheden geweest en wij hadden intern beter moeten communiceren. Na sluitingstijd zijn er altijd agenten op het bureau aanwezig, maar die hebben de man niet voor de dichte deur opgemerkt. De collega die Jarno vervolgens aan de telefoon kreeg, was niet op de hoogte van de zaak en verwees hem naar de gemeente, omdat het een gevonden voorwerp betrof. Intern wordt er feedback gegeven aan de desbetreffende collega’s. En we willen Jarno bedanken voor zijn inzet en eerlijkheid. Dat verdient een bloemetje.”

Foto: Politie


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.6 ° C
16.1 °
13.3 °
79 %
2kmh
2 %
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.