9.5 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomePurmerendAdvies van college Purmerend aan gemeenteraad: "Leg referendum Kooimanweg naast u neer”

Advies van college Purmerend aan gemeenteraad: “Leg referendum Kooimanweg naast u neer”

Purmerend – De poging tot een referendum van inwoners over de bouw van drie woontorens op de Burgemeester. D. Kooimanweg lijkt te stranden. Omwonenden wilden dit tegenhouden en streden tot de laatste snik. Een referendum was de laatste troef.

Dit lijkt nu te stranden, ondanks dat er is voldaan aan de voorwaarden daartoe. Om het referendum te activeren waren er 200 handtekeningen nodig. 300 inwoners zijn naar het gemeentehuis gegaan om daar hun steunverklaring in te leveren. Daarvan zijn er twee steunverklaringen niet geldig: indieners konden het eigen verzoek niet ondersteunen.

Al met al waren er 98 meer geldige steunverklaringen dan de voorwaarden. Volgens een door het college ingewonnen advies is het bestemmingsplan niet referendabel. Het advies van het college aan de gemeenteraad is om de aanvraag van het referendum naast zich neer te leggen en het bestemmingsplan in werking te laten treden.

Het realiseren van het plan, in de volksmond ook al wel het “Manhattan aan de Where” genoemd, zal volgens de initiatiefnemers de identiteit van het oude ‘Stadje’ aantasten en leiden tot serieuze problemen op het gebied van schaduwwerking, windhinder, parkeren en verkeersdrukte. Ze gaven aan niet tegen woningbouw te zijn op die locatie, maar wel tegen de hoogte van de woontorens.

Eerder was er in de commissie een meerderheid voor de bouw van de woontorens op de Burgemeester. D. Kooimanweg. Als de meerderheid van de raadsleden het advies van het college opvolgt, gaat de bouw door.

Aankomende donderdag staat dit punt op de agenda van de gemeenteraad.

Redactionele rectificatie: In dit artikel spraken we van het college, dit moet zijn het presidium die gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de gemeenteraad. Waar college staat moet dus worden gelezen presidium.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Men is niet tegen de bouw is, maar tegen de hoogte van de bouw.
    De bebouwing wordt ruim 2 x zo hoog als het hoogste gebouw aan de Brandjesoever.
    298 inwoners geven een signaal af en daar doet het college niets mee.
    Dan niet klagen Gemeente dat het vertrouwen van de burgerij in de Gemeente(politiek) daalt, heel snel daalt zelfs.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,525VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
9.5 ° C
10.6 °
8.9 °
76 %
11.6kmh
89 %
zo
11 °
ma
10 °
di
9 °
wo
9 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.