18.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomePurmerendCarillon op Kaasmarkt gaat vanavond half uur schallen over binnenstad Purmerend "extra...

Carillon op Kaasmarkt gaat vanavond half uur schallen over binnenstad Purmerend “extra steun in de rug voor Oekraïne”

Purmerend – Een jaar geleden viel rusland Oekraïne binnen. Namens de gemeente Purmerend heeft wethouder Rotgans vanochtend daarom samen met Kees Oudewortel en de Oekraïense Olena de vlag gehesen van haar geboorteland op het Purmerend Museum. 

Kees is vanuit Rotary Purmerend initiatiefnemer voor het bespelen van het carillon van het museum dat vanavond liederen speelt voor vrede in Oekraïne. Olena is met haar twee kinderen van 6 en 9 jaar, haar moeder en 2 katten gevlucht op de dag van de invasie op 24 februari vanuit hun woonplaats Irpin.

Purmerend vangt op dit moment zo’n 470 Oekraïense vluchtelingen op. Dit zijn vooral vrouwen, kinderen en grootouders. De meesten van hen willen niets liever dan terug naar Oekraïne, maar tot die tijd kunnen zij hier veilig voor hun gezin zorgen, naar school gaan en werken.

Carillons gaan half uur spelen

Veel carillons door heel Nederland klinken op vrijdag 24 februari om stil te staan bij het feit dat een jaar geleden Rusland Oekraïne binnenviel. Rotaryclub Purmerend haakt in op dit landelijke initiatief. Tussen 19.30 en 20.00 uur wordt het carillon bespeelt op het oude stadhuis aan de Kaasmarkt als extra steun in de rug voor Oekraïne. Ook in buurgemeente Edam zal het carillon klinken.

De gevel van het oude stadhuis in Purmerend zal vanavond in de kleuren geel en blauw worden uitgelicht. Na het carillon zullen om 20.00 uur de klokken van de Nicolaaskerk en de Lutherse Kerk tien minuten lang beieren. De Rotary hoopt dat zoveel mogelijk mensen komen luisteren en de Oekraïense vluchtelingen extra willen steunen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.8 ° C
20.1 °
16.7 °
76 %
4kmh
17 %
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.