9.2 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
HomePurmerend131 nieuwe huurappartementen in Wagenweggebied opgeleverd

131 nieuwe huurappartementen in Wagenweggebied opgeleverd

Purmerend – In het Wagenweggebied in Purmerend heeft aannemer Bot Bouw uit Heerhugowaard 131 nieuwe huurappartementen opgeleverd. Het project met de naam Una is in anderhalf jaar tijd gebouwd. Met de statige uitstraling en de verschillende kleuren in het gevelbeeld zorgt dit plan voor een verrijking van de wijk. Inmiddels is 100% van de huizen verhuurd.

Uitvoerder Edward Groot van Bot Bouw heeft op 13 januari de sleutel van de 26 sociale huurappartementen overhandigd aan Jelle van Ooijen van Wooncompagnie, die de sociale huurwoningen inmiddels allemaal heeft verhuurd aan woningzoekenden. Op 31 januari ontving Ad Heeman van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer de sleutel van 39 appartementen in de gereguleerde middenhuur en 66 vrije sector huurappartementen uit handen van Menno Schrijver van Bot Bouw. Ook die woningen hebben allemaal een huurder gevonden. 

Ruim 200 huurwoningen erbij in Wagenweggebied

De nieuwe huurappartementen zijn een aanvulling op de 70 huurwoningen aan de Dopsloot die Bot Bouw al in mei vorig jaar heeft opgeleverd aan Wooncompagnie. Daarmee zijn er in korte termijn 200 huurwoningen in de sociale, midden- en vrije sector bijgekomen in het Wagenweggebied.  

Een akkoord op wonen 

Jelle van Ooijen, projectontwikkelaar Wooncompagnie: “Wooncompagnie draagt heel graag haar steen bij aan het Sociaal Woonakkoord Purmerend. Wij staan in de startblokken om meer te bouwen en veel meer woningzoekenden te helpen aan een thuis. Samen hebben we de gemeente nodig bij het zoeken naar andere geschikte locaties en het harder maken van de reeds bekende zachte locaties. Deze 131 huurwoningen zijn wat ons betreft nog maar het begin!”

Het woonakkoord tussen de gemeente en woningcorporaties voorziet erin dat voor 2030 ruim 3.600 sociale huurwoningen en circa 1.200 middeldure (huur en/ of duurzaam sociale koop) woningen ontwikkeld worden. “We zullen niet aarzelen om daarbij weer met Bot Bouw in zee te gaan. Dit was een prettige samenwerking”, aldus Jelle.

In het project zijn natuurinclusieve en klimaatadaptievemaatregelen doorgevoerd. Daarnaast zijn tijdens de bouw extra zonnepanelen toegevoegd zodat ieder appartement beschikt over 4 zonnepanelen.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

 1. @Frerik van Bodengraven,
  Alle woningen zijn verhuurd.
  Voor u noch voor anderen is er derhalve geen woning in dit project beschikbaar.

  De eerste berichtgeving omtrent deze woningen dateert van jaren terug, dus u had het kunnen weten en actie kunnen ondernemen.

 2. Ik wens de huurders veel woonplezier maar schrik van de (kleine) oppervlakten en (hoge) huurprijzen.
  Een huurbedrag wat echt niet altijd onder de Huurtoeslaggrens valt.

  Sociale huurappartementen (ca. €770 p.m. excl.).
  Gereguleerde middenhuur 39 appartementen+ vrije sector 66 appartementen (v.a. € 1.100 p.m. excl.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
9.2 ° C
11.2 °
7.8 °
78 %
4.5kmh
100 %
vr
9 °
za
8 °
zo
11 °
ma
9 °
di
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.