2.6 C
Purmerend
woensdag 29 november 2023
HomePurmerendCommerciële vastgoedeigenaren in Purmerend willen zich gaan verenigen "een krachtige stem in...

Commerciële vastgoedeigenaren in Purmerend willen zich gaan verenigen “een krachtige stem in de ontwikkeling van de binnenstad”

Purmerend – Commerciële vastgoedeigenaren in Purmerend gaan zich verenigen om zo een krachtige stem te hebben in de ontwikkeling van de binnenstad. Het nieuwe bestuur in oprichting, onder leiding van voorzitter Frits Dix, wil de samenwerking organiseren volgens een Bedrijfsinvesteringszone (BIZ). Dit om een strategische gesprekspartner te zijn voor de gemeente en andere partijen in de binnenstad.

Het bestuur gaat zich dit jaar inzetten om de samenwerking met diverse partners op te zetten en te verbeteren, met als doel om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Zo nemen ze deel aan overleggen met de andere partners van de binnenstad en richten ze zich op het opstellen van een BIZ-vijfjarenplan met onderwerpen als aanbod, uitstraling van panden, verduurzaming, onderzoek, en denken ze mee over bereikbaarheid en parkeren, veiligheid en schone straten.

Frits Dix: “Je hebt elkaar nodig om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Daarvoor is een krachtige, collectieve stem nodig vanuit de commercieel vastgoedeigenaren. Zo kunnen we meer sturing geven aan het creëren van aantrekkelijk en divers aanbod en leegstand voorkomen. We vinden het daarbij van belang om te melden dat iedere pandeigenaar zelf moet blijven beslissen over de uiteindelijke huurder.”

Het bestuur i.o. gaat ook nauw samenwerken met de nog aan te stellen matchmaker. Deze matchmaker brengt aanbod van pandeigenaren en de vraag van huurders naar bedrijfspanden bij elkaar en gaat succesvolle winkelconcepten en (nieuwe) retailers benaderen. Deze worden dan gekoppeld aan de juiste plek in de binnenstad.

Begin 2024 wordt er een draagvlakmeting gehouden onder de commerciële vastgoedeigenaren om te pijlen hoeveel belangstelling er is voor een BIZ. Als deze positief verloopt, wordt de BIZ met terugwerkende kracht per januari 2024 formeel ingesteld. In aanloop naar dit moment worden er diverse bijeenkomsten en overleggen georganiseerd waar eigenaren hun input kunnen geven.

Op dinsdag 14 maart om 19.30 uur organiseren de initiatiefnemers van de oprichting van de BIZ vastgoedeigenaren bij de Lutherse Kerk (Hoogstraat 18) in Purmerend een bijeenkomst voor alle commercieel vastgoedeigenaren. Op die avond presenteert het bestuur in oprichting zichzelf ook.

De wens voor een BIZ voor commercieel vastgoedeigenaren sluit aan bij het programma Binnenstad van de gemeente Purmerend waarin een sterke samenwerking één van de pijlers is. Onderzoek naar samenwerkingsvormen wordt financieel ondersteund door gemeente Purmerend en provincie Noord-Holland.

Ga voor meer informatie naar purmerend.nl/vastgoedeigenaren. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de bijeenkomst op 14 maart en staat er meer informatie over het programma Binnenstad.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,734FansLike
2,520VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
2.6 ° C
3.9 °
1.7 °
77 %
4.9kmh
100 %
wo
4 °
do
3 °
vr
2 °
za
4 °
zo
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.