18.4 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomeVolendamConfrontatie tussen supporters na voetbalwedstrijd in Volendam, drie agenten licht gewond (video)

Confrontatie tussen supporters na voetbalwedstrijd in Volendam, drie agenten licht gewond (video)

Volendam – Na de wedstrijd tussen FC Volendam en FC Emmen is het gisteren tot een gewelddadige confrontatie gekomen tussen fans van beide clubs. Op beelden die online zijn verschenen, is te zien dat tientallen supporters elkaar te lijf gaan. “Al leek het meer op een wedstrijdje fietsen gooien”, aldus een Volendammer.

Volgens de politie zijn drie agenten slachtoffer geworden van mishandeling door Emmen-supporters. Er zou zijn geslagen, geschopt en is er met materiaal waaronder fietsen naar agenten gegooid. De agenten hebben geen ernstig fysiek letsel opgelopen en hoefden niet naar het ziekenhuis.

Er is een persoon aangehouden in verband met de gebeurtenissen. De verdachte, een 33-jarige man uit Emmen, werd op de terugweg in Zwolle opgepakt. Hij wordt verdacht van twee van de drie gevallen van mishandeling.

De gevechten vonden plaats achter een huizenblok aan de Pegasusstraat dat wordt gescheiden door een sloot van het stadion van FC Volendam. De politie zegt dat de situatie escaleerde toen Emmen-supporters naar de bussen op het parkeerterrein werden geleid.

De politie bekijkt momenteel beelden van bewakingscamera’s in de buurt en andere beelden die via social media beschikbaar zijn. Mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen.

FC Volendam won de wedstrijd met 3-1 van FC Emmen, maar de wedstrijd werd overschaduwd door de ongeregeldheden na afloop.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
18.4 ° C
20.6 °
16 °
82 %
0.9kmh
10 %
ma
18 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.