20 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomeWaterlandKilo's brons van graven gesloopt: "Dat je voor zo weinig geld mensen...

Kilo’s brons van graven gesloopt: “Dat je voor zo weinig geld mensen dit wil aandoen”

Monnickendam – De bronzen vazen, een bloembak en het beeld op het graf van de moeder van Marja Kerkhof: het is allemaal weg. Niet alleen het graf van haar moeder is vernield, ook bij andere graven is er brons gestolen. Volgens de politie hebben grafrovers dit jaar al zeker vier keer toegeslagen in Monnickendam.

Iedere week gaat Marja of haar zus Louise naar het graf van hun moeder. Afgelopen zondag zag Marja voor het eerst dat het brons gestolen was. “Ik belde gelijk mijn zus om te vragen of zij het had meegenomen, maar die wist van niets.” Snel komt haar zus Louise met haar vader Kees naar het graf.

“Als je honger hebt kan je altijd eten krijgen. Je gaat niet iemands rustplaats vernielen”

Weduwnaar

Volgens Louise heeft hun 74-jarige vader Kees er geen goed woord voor over: “Vader was heel boos en verdrietig. ‘Waarom’, vroeg hij zich af. Als je geld nodig hebt ga dan langs de deuren, en als je honger hebt kan je altijd eten krijgen. Je gaat niet iemands rustplaats vernielen.”

Vier aangiftes

Maar de familie Kerkhof is niet de enige die getroffen is. Als Marja de roof op Facebook zet blijken meer Monnickendammers de dupe van de grafrovers. De politie laat weten dat er sinds januari al vier keer aangifte is gedaan in Monnickendam van grafroof.

De prijs van brons ligt tussen de vier en de zes euro per kilo, afhankelijk van de kwaliteit. “Bizar dat je voor zo weinig geld dit mensen wil aandoen”, zegt Marja. Een bronzen vogeltje op het graf is niet meegenomen. “Misschien was dat te weinig waard.”

De familie Kerkhof denkt nu na om de gestolen objecten te vervangen, maar dat zal zeker geen brons meer worden. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20 ° C
21.2 °
18.9 °
71 %
4.5kmh
100 %
do
20 °
vr
22 °
za
22 °
zo
21 °
ma
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.