0.2 C
Purmerend
donderdag 7 december 2023
HomeRegionaalStaking streekvervoer in onze regio: 60% van de bussen rijdt

Staking streekvervoer in onze regio: 60% van de bussen rijdt

Regionaal – Stakingen in het streekvervoer gaan onverminderd door omdat werkgevers en vakbonden het niet eens kunnen worden over een nieuwe cao voor de dertienduizend werknemers. Busvervoerder EBS, verantwoordelijk voor het busvervoer in onze regio, meldt dat 60 procent van de bussen rijdt.

Vandaag is door een deel van de buschauffeurs het werk neergelegd. Woensdag en vrijdag krijgt de staking een vervolg. De vakbonden eisen een loonsverhoging van 14 procent, terwijl de werkgevers niet verder willen gaan dan 11 procent. Ook kunnen de partijen het niet eens worden over roosters, pauzes en de aanpak van de werkdruk.

Een VWOV-woordvoerder roept de vakbonden op om snel aan tafel te komen en deze impasse te doorbreken. Maar hij benadrukt dat de stakingen ontwrichtend zijn, vooral voor mensen die het ov nodig hebben om naar hun werk of het ziekenhuis te gaan. Er zijn ook zorgen geuit over de geplande stakingen op 15 maart, de dag van de Provinciale Statenverkiezingen. Het openbaar vervoer is voor veel mensen nodig om naar de stembus te kunnen gaan.

Op dit moment lijkt er op korte termijn geen verandering te komen in de impasse rond de cao-onderhandelingen in het streekvervoer. Op eerdere stakingsdagen reed gemiddeld (landelijk cijfer) ongeveer 40% van de bussen wel.

Het gaat hier om het streekvervoer. In onze regio wordt deze verzorgd door EBS. Hier valt de NS niet onder. Ook het stadsvervoer in Amsterdam draait gewoon door.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,524VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
0.2 ° C
2.2 °
-1.5 °
83 %
2.2kmh
57 %
do
4 °
vr
8 °
za
10 °
zo
11 °
ma
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.