9.3 C
Purmerend
woensdag 21 februari 2024
HomeRegionaalNationale Pannenkoekdag weer ongekend populair bij basisscholen "opa’s, oma’s en ouderen in...

Nationale Pannenkoekdag weer ongekend populair bij basisscholen “opa’s, oma’s en ouderen in het zonnetje gezet”

Regionaal – Op vrijdag 17 maart gaan zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland weer massaal pannenkoeken bakken voor ouderen. “De belangstelling om opa’s en oma’s te verwennen met lekkere zelfgebakken pannenkoeken is weer net zo groot als voor corona”, zeggen de initiatiefnemers.

In Noord-Holland doen 148 basisscholen mee. Dat kinderen in deze provincie een warm hart toedragen, blijkt ook uit allerlei extra activiteiten die juffen en meesters dit jaar organiseren. Op Nationale Pannenkoekdag worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. ‘Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens”, zegt Marieke Grit van Koopmans. 

Twist 

Vanuit het thema ‘jong houdt van oud, jong bakt voor oud’ geeft elke school een eigen twist aan deze Nederlandse traditie. De twee kleutergroepen van De Trimaran PC en RK Basisschool in Den Helder eten samen met bewoners van een zorgcentrum in de buurt pannenkoeken. Die worden door oudere groepen van de school gebakken. De Sint Lidwina, een kleine dorpsschool in Zwaagdijk-West heeft in samenwerking met de Zonnebloem ouderen uitgenodigd om pannenkoeken te komen eten. Tijdens het pannenkoekfeest kunnen de ouderen, waarvan veel klein- of zelfs achterkleinkinderen op school zitten ook het nieuwe schoolplein bewonderen. 

Pannenkoekdag in cijfers

Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen, meesters, ouders en vrijwilligers blijft Nationale Pannenkoekdag ongekend populair. Tijdens deze 16de editie doen 1.510 scholen in Nederland mee. ‘Daarmee is de belangstelling voor dit jaarlijks terugkerend evenement weer net zo groot als voor corona,’ aldus Loes Tigelaar van Tefal. In heel Nederland gaan 75.000 leerlingen voor 79.000 ouderen zo’n 162.500 pannenkoeken bakken. Daarvoor krijgen ze 16.250 Koopmans Pannenkoekmixen, 3.250 Tefal pannenkoekpannen en 45.000 koksmutsen.

Jong en oud in contact

Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren sinds 2007 Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen, zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,532VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.3 ° C
10 °
8.9 °
80 %
9.4kmh
99 %
wo
10 °
do
11 °
vr
7 °
za
7 °
zo
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.