18.3 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomeRegionaalEnergiebedrijven moeten na 1 april blijven voldoen aan strengere voorwaarden om klanten...

Energiebedrijven moeten na 1 april blijven voldoen aan strengere voorwaarden om klanten af te sluiten

Regionaal – Vanaf 1 april moeten energiebedrijven blijven voldoen aan strengere voorwaarden om klanten met betalingsproblemen af te sluiten van gas- en stroomvoorzieningen. Het kabinet heeft besloten de tijdelijke regels die eind vorig jaar werden ingesteld om kwetsbare huishoudens door de winter heen te helpen, te handhaven en op langere termijn te versterken.

Ministers Carola Schouten en Rob Jetten schrijven in een Kamerbrief dat de groep kwetsbare huishoudens structureel beter beschermd moet worden.

Sinds oktober moeten energieleveranciers een stappenplan doorlopen voordat zij huishoudens mogen afsluiten die hun rekening niet kunnen betalen. Het stappenplan omvat onder meer persoonlijk contact met de klant, het aanbieden van mogelijkheden voor schuldhulpverlening en het aanbieden van een passende betalingsregeling. Alleen als allerlaatste stap mag de leverancier de gas- of stroomvoorziening stopzetten, en dan alleen als dit niet leidt tot ernstige gezondheidsrisico’s.

In het vierde kwartaal van 2022 werden ruim twee derde minder huishoudens afgesloten van energie dan in het derde kwartaal, dankzij de aanscherping van de regels. Het kabinet wil deze “belangrijke mate van bescherming” voor kwetsbare huishoudens behouden op de langere termijn, aldus de ministers.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.3 ° C
20.7 °
16 °
65 %
6.7kmh
16 %
do
18 °
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.