13.4 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeRegionaalStaatssecretaris roept op om stakingen in het streekvervoer op te schorten

Staatssecretaris roept op om stakingen in het streekvervoer op te schorten

Regionaal – Staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur heeft opgeroepen tot hervatting van de gesprekken tussen de vakbonden en de werkgevers in het streekvervoer, en heeft gevraagd om opschorting van de stakingen zodra de partijen om de tafel gaan.

In het streekvervoer vinden al wekenlang stakingen plaats vanwege eisen over loonsverhoging en vermindering van de werkdruk. Volgens de werkgevers zijn de eisen van de bonden te hoog. Het conflict draait vooral om loonsverhoging en vermindering van de werkdruk.

Heijnen benadrukt dat de acties te lang duren en dat het niet in het belang is van de reizigers, die veel last hebben van de stakingen. Ze wijst er ook op dat er op woensdag 15 maart verkiezingen zijn voor Provinciale Staten en waterschappen, en dat mensen die willen stemmen afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Vakbond FNV zegt dat ze nog kijken hoe ze ervoor kunnen zorgen dat mensen kunnen stemmen.

Zowel de werkgevers als de vakbonden hebben gezegd dat ze willen praten met een bemiddelaar om tot een oplossing te komen. Hoewel Heijnen voorstander is van bemiddeling, vindt ze dat dit niet aan haar is. Ze wil zich ook niet bemoeien met de eisen van de bonden.

De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer heeft aangegeven dat ze aan tafel willen met de vakbonden als de stakingen stoppen en er een fatsoenlijk plan komt dat betaalbaar en uitvoerbaar is. De vakbonden willen echter dat de werkgevers eerst met een voorstel komen.

De nieuwe reeks stakingen begon eind vorige maand nadat onderhandelingen tussen de vakbonden en de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) waren vastgelopen. Vakbonden CNV en FNV hebben aangekondigd dat ze in zes weken in totaal vijftien dagen willen staken.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
13.4 ° C
14.4 °
12.2 °
79 %
4.5kmh
56 %
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
22 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.