12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendHPV-prikcampagne onder jongeren in onze regio succesvol

HPV-prikcampagne onder jongeren in onze regio succesvol

Regionaal – GGD-medewerkers hebben afgelopen zaterdag, tijdens de HPV Awareness Day, bijna 10.000 jongvolwassenen gevaccineerd tegen het humaan papillomavirus (HPV). Wethouder Harry Rotgans hielp mee in de binnenstad van Purmerend om te flyeren voor de HPV-prikcampagne. Het aantal prikken in onze regio is zelfs met 4 keer zoveel op één dag gestegen, namelijk 221 prikken.

Het virus kan 6 verschillende soorten kanker veroorzaken, waaronder baarmoederhalskanker, peniskanker en keelkanker. Kinderen krijgen binnen het Rijksvaccinatieprogramma een uitnodiging voor de vaccinatie in het jaar dat ze tien worden. Meisjes krijgen deze vaccinatie al langer aangeboden, maar sinds vorig jaar is de prik ook beschikbaar voor jongens.

Om jongvolwassenen tussen de 19 en 27 jaar oud de kans te geven zich alsnog gratis te laten inenten tegen het virus, heeft het RIVM een inhaalcampagne opgezet. Inwoners van Purmerend kunnen elke vrijdag van 11.00 tot 16.45 uur terecht bij Wijkcentrum Where, Triton 73. Hiervoor is geen afspraak voor nodig.

De GGD hoopt met deze campagne meer mensen bewust te maken van de gevaren van het virus en de mogelijke gevolgen van het niet laten vaccineren. Door het vaccin kunnen ernstige ziektes voorkomen worden, wat het belang van vaccineren benadrukt.

Tegen HPV worden 2 vaccinaties gegeven met een tussentijd van ongeveer 150 dagen. Jongeren die een eerste vaccinatie hebben gehaald, krijgen over enkele maanden een sms om hen eraan te herinneren om een tweede afspraak te maken.

Alleen in 2023 zijn deze vaccinaties kosteloos voor jongeren van 19 tot en met 26 jaar. Voor wie niet in de doelgroep valt en voor wie na 2023 de vaccinatie wil hebben, kosten de vaccinaties rond de 400 euro.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.