14.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeWoonTipsVloerkleed in huis? Houd het schoon!

Vloerkleed in huis? Houd het schoon!

Een vloerkleed in huis is een populaire keuze, omdat het bijdraagt aan de sfeer en warmte in huis en zorgt voor een betere akoestiek. Maar helaas is het niet bepaald de schoonste plek in huis. Het is namelijk een verzamelplaats van stof, vuil en bacteriën en kan zelfs allergieën verergeren.

Het vloerkleed vangt stofdeeltjes op die in de lucht dwarrelen, waardoor het een verzamelplaats wordt van al het stof in de ruimte. Het is dus belangrijk om het kleed regelmatig schoon te maken. Als je huisdieren hebt, er regelmatig met je schoenen overheen loopt of geregeld eet of snackt boven je vloerkleed, stapelt zich tussen het materiaal allerlei viezigheid op. Hierdoor wordt het kleed een broedplaats van besmettelijke bacteriën en allergenen.

Het is dan ook van belang om het kleed goed schoon te houden. Maar hoe doe je dat? Begin met het regelmatig stofzuigen van het kleed. Dit voorkomt dat het stof zich ophoopt en allergieën verergert. Daarnaast is het aan te raden om het kleed eens in de zoveel tijd diep te reinigen. Dit kan bijvoorbeeld met een speciale tapijtreiniger of door het kleed te laten stomen.

Een vloerkleed in huis is dus een goed idee, maar het is belangrijk om het schoon te houden. Door regelmatig te stofzuigen en diep te reinigen voorkom je dat het kleed een broedplaats van bacteriën en allergenen wordt. Zo kun je blijven genieten van de warmte en sfeer die het kleed brengt, zonder je zorgen te maken over de hygiëne.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
0.8kmh
8 %
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.