20.7 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendBurgemeester Ellen van Selm brengt kennismakingsbezoek aan Spurd 

Burgemeester Ellen van Selm brengt kennismakingsbezoek aan Spurd 

Purmerend – Burgemeester Ellen van Selm heeft op donderdagmiddag 9 maart een kennismakingsbezoek gebracht aan Spurd, samen met wethouder Sport Mario Hegger en enkele gemeentelijke medewerkers. Het stimuleren en faciliteren van sportief bewegen in de gemeente stond centraal tijdens het bezoek, inclusief wat er achter de schermen moet gebeuren om dit mogelijk te maken.

De burgemeester benadrukte voorafgaand aan de toer dat elk kind zou moeten sporten. Het kennismakingsprogramma omvatte bezoeken aan verschillende sportaccommodaties en medewerkers, evenals deelnemers aan activiteiten van Spurd. Het programma begon in sporthal De Beuk met een algemeen verhaal over Spurd van waarnemend directeur Raymond Roussou. Onderwerpen zoals plezier en de noodzaak van beweging, samenwerking met de gemeente en andere organisaties om beweging te stimuleren, duurzaamheid en de onlangs ingezette aanscherping van de communicatie om doelgroepen beter te bereiken kwamen aan bod.

Verschillende sportzalen

Vervolgens bezocht de groep verschillende sportzalen, waar burgemeester Van Selm werd geïnformeerd over het bewegingsonderwijs voor basisscholieren, bewegen voor ouderen en activiteiten voor kinderen en jongeren. Het bezoek werd afgesloten met een bezoek aan het sportcomplex in Zuidoostbeemster, waar er aandacht was voor onderhoud en techniek. Daarna werd in het Leeghwaterbad een toelichting gegeven op de activiteiten in het zwembad en wat er allemaal komt kijken bij het beschikbaar hebben van warm en schoon water.

Het kennismakingsbezoek eindigde met een inleiding over invloeden op een gezonde leefstijl als het gaat om eten en drinken. Er werd een alcoholvrije borrel geserveerd met gezonde snacks om het belang van gezonde voeding te benadrukken. De burgemeester was enthousiast over het kennismakingsprogramma en merkte op dat bij de enthousiaste mensen van Spurd sportief bewegen in goede handen is. Waarnemend directeur Spurd Raymond Roussou had daarvoor al opgemerkt dat hij niet meer trots, maar apetrots is op de mensen van Spurd en het netwerk waarmee Spurd samenwerkt. 

Meer informatie over het (sport)aanbod van Spurd hier.

   Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.7 ° C
21.7 °
19.4 °
70 %
0.9kmh
10 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.