11.7 C
Purmerend
woensdag 3 juli 2024
HomePurmerendVrijspraak voor Danny de Munk - verhoor gaat door op verzoek van...

Vrijspraak voor Danny de Munk – verhoor gaat door op verzoek van de zanger zelf

De Purmerendse zanger en acteur Danny de Munk is onlangs vrijgesproken van vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens de musical Ciske de Rat. Het onderzoek naar de beschuldigingen van de vrouw die aangifte deed tegen de zanger, is afgesloten door musicalproducent Stage Entertainment wegens gebrek aan bewijs. Het Openbaar Ministerie had eerder dezelfde conclusie getrokken.

Toch is de zaak nog niet voorbij. De vrouw die de aangifte deed, wordt op donderdag 16 maart gehoord op verzoek van De Munk zelf. Het verhoor zal achter gesloten deuren plaatsvinden, omdat de zanger hoopt antwoorden te krijgen op de vragen die hij heeft. Het is nog onduidelijk of De Munk de zaak tegen de vrouw wil doorzetten, afhankelijk van haar antwoorden tijdens het verhoor.

De Munk heeft eerder laten weten dat de zaak zowel privé als zakelijk veel schade heeft veroorzaakt. Hij ontkent ten stelligste dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, maar geeft toe dat hij destijds wel met de vrouw heeft gezoend. In een persbericht laat de advocaat van De Munk weten dat het sluiten van het onderzoek door Stage Entertainment gezien wordt als ‘een belangrijke tweede stap in de richting van eerherstel’.

Het productiehuis heeft gesproken met zowel de vrouw als met De Munk zelf en heeft zorgvuldig alle informatie bekeken. De zaak tegen De Munk is een van de vele zaken die in de afgelopen jaren aan het licht zijn gekomen in de entertainmentindustrie. Grensoverschrijdend gedrag is een groot probleem dat helaas nog steeds veel voorkomt in de sector. Het is daarom belangrijk dat er aandacht blijft voor dit onderwerp en dat slachtoffers de mogelijkheid krijgen om hun verhaal te doen en gehoord te worden.

Het is afwachten wat het getuigenverhoor op 16 maart zal opleveren en of De Munk de zaak verder wil doorzetten. Voorlopig is De Munk in ieder geval blij met de uitkomst van het onderzoek door Stage Entertainment en hoopt hij op volledig eerherstel na de beschuldigingen tegen hem.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
13 °
10 °
75 %
1.3kmh
100 %
wo
16 °
do
16 °
vr
19 °
za
18 °
zo
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.