16.5 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomeRegionaalReizigers geven streekvervoer in de regio bovengemiddeld hoge score

Reizigers geven streekvervoer in de regio bovengemiddeld hoge score

Regionaal – Het openbaar vervoer in de Vervoerregio blijft bovengemiddeld hoog scoren. Dat blijkt uit de OV-Klantenbarometer van 2022, het klanttevredenheidsonderzoek in het ov. Net als in veel andere regio’s is de waardering voor het openbaar vervoer in de Vervoerregio vorig jaar iets gedaald ten opzichte van 2021. Toch ligt deze toch boven het landelijk gemiddelde. 

Dit wordt terug gezien in de scores voor het busvervoer in Amstelland-Meerlanden en Waterland die hoger zijn dan het landelijk gemiddelde voor de streekbus. In de andere vervoerconcessies van de Vervoerregio ligt de score precies op het landelijk gemiddelde. 

Voorzitter van de Vervoerregio, Melanie van der Horst: “Ondanks de lichte daling is de uitkomst van de OV-Klantenbarometer meer dan bemoedigend. Het openbaar vervoer is nog steeds uit het coronadal aan het klimmen. Reizigers zijn nog niet helemaal terug en ook door personeelskrapte zijn dienstregelingen nog niet op het niveau van 2019. Dat reizigers dan toch nog zo’n hoge waardering blijven hebben voor het openbaar vervoer is een grote opsteker voor ons en een pluim aan onze vervoerders die met al het personeel keihard werken om de best bereikbare regio van Nederland te zijn.”

Cijfers per concessie

Het hoogste cijfer van de reizigers kreeg de concessie Amstelland-Meerlanden (Amstelveen, Ouder-Amstel (behalve Duivendrecht), Aalsmeer, Uithoorn en Haarlemmermeer). Daar werd het openbaar vervoer gewaardeerd met een 8,2. Landelijk is dat 7,9.

Daarna volgt Waterland (Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland, Wormerland) met een 8,0. Concessie Zaanstreek (Zaanstad, Oostzaan) lag met een 7,9 precies op het landelijk gemiddelde. In concessie Amsterdam (Amsterdam, Diemen, Duivendrecht) is de meting opgedeeld in bus, tram en metro. Het busvervoer kreeg een 8,0, de tram een 8,0 en de metro een 7,8, gelijk aan het landelijke gemiddelde voor tram en metro.


201920212022
Waterland8,18,18,0
Zaanstreek7,97,97,9
AML8,08,38,2
Amsterdam


Tram8,08,08,0
Bus7,88,18,0
Metro7,97,87,8

Alle resultaten van de OV-Klantenbarometer zijn te vinden op de website ovklantenbarometer.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.5 ° C
17.8 °
14.4 °
71 %
4.9kmh
100 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.