6.8 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
HomePurmerendKwart van kiesgerechtigde inwoners uit gemeente Purmerend heeft al gestemd

Kwart van kiesgerechtigde inwoners uit gemeente Purmerend heeft al gestemd

Purmerend – Ongeveer een kwart van de kiesgerechtigde inwoners uit de gemeente Purmerend heeft al zijn stem voor de provinciale staten en de waterschappen uitgebracht. Dit geeft de gemeente Purmerend aan. Stemmen is nog mogelijk tot 21:00 uur vanavond.

De tussentijdse opkomst was om 15:00 uur 25,6% voor de Provinciale staten en 23.9% voor het waterschap. Dit is een hoge opkomst. Eerder gaven opiniepeilers aan dat er veel onvrede is over het huidige kabinet in Nederland. Dit zou mogelijk kunnen leiden tot een grote opkomst van proteststemmers. 41 procent van de kiezers zou voor een proteststem gaan.

Door te stemmen, bepaalt u mee wat er de komende jaren in de provincie en bij het waterschap gebeurt. Meer informatie zoals de locatie waar te stemmen kunt u hier vinden.

Het vertrouwen in het kabinet is laag, vooral vanwege het stikstofbeleid, het asielbeleid, de toeslagenaffaire en de schadeafhandeling in Groningen, zeggen de opiniepeilers.

Bent u er nog niet uit? Klik dan hieronder en vul het kieskompas in. Aan de Provinciale Statenverkiezingen van 2023 doen 23 partijen mee. Inmiddels hebben al meer dan 39000 personen het kieskompas Noord-Holland ingevuld.

Update 18:45 uur:

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.8 ° C
8.4 °
5.6 °
78 %
7.2kmh
100 %
do
6 °
vr
11 °
za
13 °
zo
15 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.