22.7 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomeRegionaalNiemand hielp haar zwaargewonde vader: dochter boos op egoïstische treinreizigers

Niemand hielp haar zwaargewonde vader: dochter boos op egoïstische treinreizigers

Zaandam – Geschokt is ze: de dochter van de Purmerendse man die gisteren zwaargewond op station Zaandam lag nadat hij van een trap viel. Ze is boos dat passanten zonder hem te helpen verder liepen. “Ik vind het vooral vervelend om te lezen dat mensen gewoon over hem heen wilden stappen terwijl die daar bewusteloos lag”, vertelt Alexandra van den Broek. Haar vader ligt nog in het ziekenhuis.

Alexandra zit momenteel veel in het ziekenhuis bij haar vader. Hij heeft zijn ruggenwervel nekwervel en ribben gebroken. “Hij moet ook geopereerd worden aan zijn wervels en we krijgen vanavond te horen om welke wervels dat gaat”, vertelt ze aan NH.

Haar vader kwam gisteren in het nieuws nadat de politie op social media schreef dat hij ernstig gewond was geraakt door de val.

Volgens de politie vonden sommige treinreizigers het belangrijker om hun trein te kunnen halen dan dat het slachtoffer de juiste hulp kreeg van ambulancemedewerkers. In hun Facebookbericht stond onder andere: “Het went ons nooit, zeker wat een van de passanten letterlijk zei: ‘Waarom verplaatsen jullie die man niet, zodat ik er langs kan? Mijn trein gaat zo.'”

Een dag later is de ergste schrik achter de rug, maar zijn er nog wel zorgen. Van de val weet Alexandra’s vader niets meer. “Hij ligt in een boomstamhouding in het ziekenhuis en mag dus absoluut niet bewegen. Hij is het hele stuk kwijt want hij was ook gelijk bewusteloos. Hij werd pas wakker toen het ambulancepersoneel er was.”

Verdriet en woede

Het verdriet en de woede is er nog wel. Het feit dat er gisteren een nieuwsbericht over haar vader online kwam vond ze wel een beetje gek, maar het wekte vooral veel boosheid en verdriet in haar op omdat ze niet kan begrijpen dat treinreizigers zo met haar vader zijn omgegaan. 

“In eerste instantie was ik beetje boos toen ik hoorde dat mensen zo over m’n arme vader wilden heenstappen om hun trein te halen. Later was ik verdrietig over hoe ik hem in het ziekenhuis aantrof. Het is gewoon vervelend om te lezen dat mensen hun trein halen belangrijker vinden dan iemand hulp te verlenen. Ik was ook gewoon kwaad om het feit dat mensen het personeel niet de ruimte gaven en alleen maar met hun eigen gevoelens en egoïsme bezig waren. Het zou mooi zijn als de medemens elkaar eerder een hand aanbied dan een trap na.”

Gedrag treinreizigers

Dat er door het voorval aandacht wordt besteed aan het gedrag van de treinreizigers vindt ze fijn. “Ik hoop oprecht dat mensen door dit bericht wel even drie keer nadenken. Hulp is namelijk zo ontzettend belangrijk. Je kunt namelijk vanaf de buitenkant niet zien wat iemand heeft, want inwendig kan er ook veel stuk gaan. Als ik val hoop ik ook dat er hulp is en komt.”

Vervelende reacties

Op het artikel komen veel mooie steunbetuigingen, maar ook vervelende berichten. “Ik schrok van sommige reacties onder het artikel. Mensen vergeten dat familieleden het ook kunnen lezen. Er stond onder één van de reacties die ik gelezen heb dat mijn vader de nieuwe Jackie Chan wilde nadoen.”

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.7 ° C
23.4 °
21.1 °
68 %
4kmh
100 %
do
22 °
vr
21 °
za
22 °
zo
21 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.