18.4 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomePurmerendDeel personeel Dijklander Ziekenhuis legt een uur het werk neer met publieksvriendelijke...

Deel personeel Dijklander Ziekenhuis legt een uur het werk neer met publieksvriendelijke actie

Purmerend – Het personeel van het Dijklanderziekenhuis in Purmerend vroeg vandaag aandacht voor een betere CAO. Dit deden zij met een publieksvriendelijke actie tussen 12:00 en 13:00 uur.

Meer waardering en respect, minder werkdruk en een fatsoenlijk loon is waar het personeel om vraagt. “Onze werkgever wil daar helaas geen afspraken over maken in een goede CAO”, laten ze weten in een flyer die ze aan iedereen die het ziekenhuis inkomt overhandigen.

Veel ziekenhuizen in het land staken vandaag. Daar wordt een zondagrooster gedraaid en zijn alleen de SEH-posten normaal geopend. Het Dijklanderziekenhuis had echter te laat doorgegeven ook aan de staking mee te willen doen. Daarom hielden zij het vandaag bij een publieksvriendelijke actie.

De centrale hal van het ziekenhuis waren voorzien van tal van spandoeken. Twee medewerkers hadden zich als ‘uitstervend ras’ in een ‘kooi’ laten opsluiten. Er werd door tientallen personeelsleden een strijdlied ten gehoren gebracht, geapplaudisseerd voor zichzelf, statements gegeven en twee minuten stilte gehouden.

“Sommige medewerkers van dit ziekenhuis leven op de armoedegrens”

JEROEN MULLER – VOORZITTER RAAD VAN BESTUUR DIJKLANDERZIEKENHUIS

Ook Jeroen Muller, voorzitter van de raad van bestuur, stond er op om kort het woord te richten tot de medewerkers van het ziekenhuis. Namens de raad van bestuur gaf hij te kennen volledig achter de acties van het personeel te staan. “Sommige medewerkers van dit ziekenhuis leven op de armoedegrens. Het mag niet hun probleem zijn, dat wij niet meer kunnen betalen. Het is de taak van de ziekenhuizen om voldoende geld bij de verzekeraars op te halen. En ook rust er een verantwoordelijkheid bij het ministerie van VWS en de politiek.”

Na een protestmars over het parkeerterrein en een klein stukje van de Waterlandlaan keerde het personeel weer terug naar het werk. Als er geen betere CAO komt, zullen er – ook in het Dijklander ziekenhuis – meer acties volgen.

Video’s (3 stuks) en foto’s – Regio Purmerend


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
18.4 ° C
19.4 °
17 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.