19.2 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
Home112Snus in beslag genomen bij handelaar

Snus in beslag genomen bij handelaar

Purmerend – Op dinsdag 14 maart ontving de politie een melding dat een persoon in snus zou handelen en dit voornamelijk aan jongeren verkocht. 

Na een kort onderzoek heeft de politie de handelaar weten te achterhalen en werd hij bezocht door de wijkagent. Bij de handelaar werd een niet al te grote hoeveelheid snus aangetroffen. De snus is in beslag genomen en de persoon is nadrukkelijk verzocht, via een zogenaamd stopgesprek, te stoppen met deze verslavende en schadelijke handel.

Snus is soort theezakje dat onder de bovenlip wordt gestopt. Het is een methode waarbij je nicotine binnenkrijgt zonder te roken en is van oorsprong afkomstig uit Zweden. Via bloedvaatjes in de bovenlip en mond komt de nicotine in het bloed terecht. Net zoals roken kan ook het gebruik van snus een verslavende werking hebben.

In Nederland geldt een verbod op nicotinezakjes met 0,035 of meer milligram nicotine per zakje. Nicotinezakjes worden ook wel snus genoemd. De zakjes mogen niet verkocht of verhandeld worden, omdat ze schadelijk zijn voor de gezondheid. De NVWA houdt toezicht op dit verbod.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.2 ° C
20 °
17.8 °
69 %
7.6kmh
93 %
di
19 °
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °
za
27 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.