20.1 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomeRegionaalZiggo verhoogt prijzen internet, tv en vaste telefonie fors, loont overstappen?

Ziggo verhoogt prijzen internet, tv en vaste telefonie fors, loont overstappen?

Regionaal – Vanaf 1 juli 2023 zullen klanten van Ziggo fors meer moeten betalen voor internet, tv en vaste telefonie. De provider past namelijk een inflatiecorrectie toe, en vanwege de hoge inflatie zullen de prijsstijgingen procentueel hoger uitvallen dan gebruikelijk. Gemiddeld zal de maandelijkse abonnementsprijs met 8,5 procent stijgen, al is dit per abonnementstype verschillend.

Met deze aangekondigde prijsverhogingen zal Ziggo een van de duurste aanbieders van internet, tv en telefonie worden. Concurrenten bieden via glasvezel dezelfde internetsnelheid of zelfs hogere snelheden aan tegen lagere tarieven. Vergeleken met glasvezel concurrenten blijft vooral de uploadsnelheid van Ziggo achter, omdat bij glasvezel de up- en downloadsnelheid gelijk zijn. Bij Ziggo is de uploadsnelheid van de abonnementen aanzienlijk lager dan de downloadsnelheid.

Echter is glasvezel niet overal in Nederland beschikbaar. Momenteel is iets meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar per 2025 zou dat 84 procent van de huishoudens betreffen en vanaf 2030 zou iedereen een glasvezelaansluiting moeten hebben.

Ziggo is deze maand langzaam begonnen met het informeren van klanten over de aanstaande prijsverhogingen. Ziggo heeft daarnaast een speciale pagina in het leven geroepen met meer informatie. Daar valt onder meer te lezen: “Met ingang van 1 juli 2023 passen we een inflatiecorrectie van gemiddeld 8,5% toe op de prijzen van onze pakketten en de beltarieven. Dit is volgens de algemene voorwaarden en we blijven met de wijziging binnen het gemiddelde 2022 CBS inflatiecijfer van 10%.”

Loont overstappen?

Door over te stappen kun je een voordeel behalen. De meeste providers geven dikke kortingen als je overstapt. Deze kortingen kunnen oplopen tot wel 60% van de huidige prijs. Gebruikers van Ziggo geven aan dat een belletje naar de klantenservice ook mogelijk is en dat door te vertellen dat je overstapt er een verlaging van het maandtarief uit de hoge hoed komt.

Klanten die nog niet aan het einde van hun contract zijn, kunnen de tariefsverhoging niet als argument gebruiken om het contract op te zeggen, zegt Ziggo. Als je een contract voor onbepaalde tijd hebt, is dat wel mogelijk.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
20.1 ° C
21.8 °
18.9 °
69 %
4kmh
31 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.