13.8 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomeWoonTipsHoe een goede keukenindeling kan leiden tot meer rust en overzicht

Hoe een goede keukenindeling kan leiden tot meer rust en overzicht

Een goede indeling van de keuken is onmisbaar voor een georganiseerd en overzichtelijk huishouden. Er moet een logica in de indeling zitten, waardoor koken alleen maar makkelijker wordt. Er zijn verschillende manieren waarop je de indeling van je keuken kunt verbeteren, en in dit artikel worden enkele handige tips en tricks gegeven.

Een van de belangrijkste elementen van een goede keukenindeling is het strategisch opbergen van spullen. Zo moeten de pannen dicht bij het fornuis liggen, terwijl de prullenbak in de buurt van de vaatwasser en de gootsteen moet staan. Als het keukengerei ver van het gasfornuis is opgeborgen, is het onhandig en laat je deze spullen eerder slingeren op het aanrecht. Door goed na te denken over waar je welke spullen opbergt, kun je voorkomen dat je keuken een chaos wordt.

Ook schuiflades en open planken kunnen slim worden ingedeeld om meer overzicht te creëren. Zo kun je een voorraad aan producten als chips, hagelslag en pindakaas het best opbergen in een lade. Als je deze uitschuift, kun je in een oogopslag zien welke producten op zijn en op je boodschappenlijstje moeten worden gezet. Voor glazen en borden kun je beter een minder overzichtelijke plek kiezen, zoals een plank. Op die manier weet je vooraf welke spullen je in huis hebt en kun je voorkomen dat je dubbele aankopen doet.

Een ander probleem in de keuken zijn de grote keukenmachines. Bijna alle huishoudens hebben wel een airfryer, broodrooster, grillapparaat, mixer of frituurpan op het aanrecht staan. Deze apparaten nemen veel ruimte in en staan vaak in de weg. Het is dan ook verstandig om alleen de apparaten die je dagelijks gebruikt, zoals het koffiezetapparaat en de waterkoker, op het aanrecht te laten staan. Alle andere apparaten berg je op in een lade of een kastje. Zo voorkom je ergernissen en creëer je meer rust in de keuken.

Een handige tip om meer overzicht te creëren, is het clusteren van spullen. Haal alles uit de keukenkastjes en berg ze op per categorie: pannen bij pannen, ontbijtspullen bij ontbijtspullen en glazen bij glazen. Op die manier wordt het overzichtelijk wat je wel hebt en wat je nog mist. Creëer ook een vaste plek voor je spullen, zodat je ze altijd gemakkelijk kunt vinden.

Bijna iedereen heeft er wel een: een la waar van alles in wordt bewaard, van bankpasjes en kaartjes tot scharen, plakband en paperclips. Een rommella, zoals velen het noemen. Maar zelfs zo’n la kan goed worden georganiseerd.

Bij diverse winkels kun je bijvoorbeeld voor weinig geld handige organizers kopen, waardoor je je troepjes een beetje kunt clusteren. Bakjes voor scharen, belangrijke pasjes en kantoorartikelen zijn enkele van de opties die beschikbaar zijn. In de keuken is een rommella handig voor het opbergen van alledaagse spullen die anders rondslingeren in huis.

Het is wel belangrijk om af en toe deze lade eens goed om te keren om te kijken of alles nog nodig is. Het is namelijk gemakkelijk om spullen te bewaren die niet meer gebruikt worden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.8 ° C
15 °
12.8 °
72 %
1.5kmh
100 %
vr
18 °
za
16 °
zo
19 °
ma
19 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.